2018-01-25 20:42:21
Φωτογραφία για Kambiz Djafari - H τιμή του Bitcoin το 2018
Το 2018, η τιμή του Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 50.000 δολάρια σύμφωνα με τον CEO και τον συνιδρυτή του Edgecoin.io, Kambiz Djafari.

To Edgecoin είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο έχει δημιουργηθεί πάνω στην πλατφόρμα του Ethereum (για έξυπνες εφαρμογές) και έχει σαν στόχο να φέρει το μέλλον της εκπαίδευσης σε αποκεντρωμένες πλατφόρμες Περισσότερα για το τι ακριβώς είναι το Edgecoin μπορείτε να διαβάσετε εδώ (η ιστοσελίδα είναι στ αγγλικά), ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η συνέντευξη του Kambiz Djafari σε δημοσιογράφο του Blockchain & Bitcoin Conference Gibraltar σχετικά με την τιμή του Bitcoin το 2018.

Δημ: Γιατί αυξάνεται η τιμή Bitcoin; Υπάρχουν θεμελιώδεις αρχές;

Kambiz Djafari: Φυσικά, ο θεμελιώδης νόμος της αγοράς, η προσφορά και η ζήτηση.. Είναι πραγματικά τόσο απλό όσο αυτό. Το Bitcoin διαθέτει μια πρωτοποριακή τεχνολογία, το blockchain. Από το 2009, πολλά έχουν αλλάξει και έχουν δημιουργηθεί τεχνικά πιο προηγμένα προϊόντα, όπως το Ethereum, αλλά το Bitcoin εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων και θα διατηρήσει αυτή τη θέση για το προσεχές μέλλον.


Δημ: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης του Bitcoin;

Kambiz Djafari: Ο ρυθμός ανάπτυξης; Βλ. Ερώτηση 1, προσφορά και ζήτηση. Οι περισσότερες χώρες και κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει να ρυθμίζουν τις πληρωμές σε Bitcoin, Litecoin και άλλα κρυπτονομίσματα και αυτό είναι πιθανότερο να υιοθετηθεί παγκοσμίως. Αυτή η «νομιμοποίηση» του Bitcoin θα δώσει ένα ακόμα boost στην τιμή του και φυσικά θα αγαπηθεί από περισσότερους χρήστες.

Δημ: Ποια θα είναι η τιμή που μπορεί να φτάσει το Bitcoin το 2018;

Kambiz Djafari: Το Bitcoin σκαρφάλωσε από τα περίπου 1.000 δολάρια σε σχεδόν 20.000 δολάρια το 2017. Με την τρέχουσα τιμή των 10.000 δολαρίων περίπου, είναι αδύνατο να σημειώσει κέρδη αντίστοιχα με το 2017, δηλαδή 2000%. Μια τιμή ανά Bitcoin από $ 25.000 έως $ 50.000 μου φαίνεται εφικτή για το 2018, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα καθημερινά, γεγονός που τα καθιστά στόχο καιροσκόπων traders. Πλέον είναι διαθέσιμα σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών μέσω CFD Trading, όπως στην Plus500, στην  ΧM και σε άλλες.

Δημ: Πρέπει να ρυθμιστούν τα κρυπτονομίσματα σε διεθνές επίπεδο; Το bitcoin θα επιζήσει υπό την πίεση μιας κρατικής ρύθμισης από μεγάλο κράτος;

Kambiz Djafari: Οι διεθνείς κανονισμοί είναι ένας προάγγελος για ένα παγκόσμιο νόμισμα, αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ κατά τη γνώμη μου. Το Bitcoin θα επιζήσει με οποιονδήποτε κανονισμό, αν και η τιμή του θα εξαρτηθεί σημαντικά από τη στάση των κυβρνήσεων απέναντι του.

Δημ: Ποια μέθοδος είναι η βέλτιστη για τη ρύθμιση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων κατά γνώμη σας;

Kambiz Djafari: Εγκαθιστώντας τους ίδιους κανονισμούς που έχουμε ήδη στα κοινά νομίσματα, όπως το δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ. Λάβετε υπ’οψιν σας πως το Bitcoin είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum που είναι περισσότερο πλατφόρμα παρά ένα αμιγώς νόμισμα συναλλαγών, θα είναι πιο δύσκολο να ρυθμιστούν.

Δημ: Το Bitcoin δεν έχει εγγενή αξία. Μήπως είναι φούσκα;

Kambiz Djafari: Ο χρυσός, το χαρτονόμισμα και τα διαμάντια δεν έχουν ούτε αυτά εγγενείς αξίες. Οι άνθρωποι δίνουμε σε όλα τα αγαθά τους την αξία τους, ανάλογα με το τι πιστεύουμε για αυτά. Όταν μιλάμε για φούσκα, η μανία της ολλανδικής τουλίπας έρχεται στο μυαλό όλων χωρίς αμφιβολία, ενώ κάποιοι σκέφτονται και την περίφημη φούσκα DotCom. Μπορεί η συνολική αγορά των κρυπτονομισμάτων να αποδειχθεί φούσκα, αλλά κάποια κρυπτονομίσματα θα επιβιώσουν. Εκτός από το Bitcoin, το Ethereum μοιάζει με ένα project που μπορεί να επιβιώσει ενώ και άλλα κρυπτονομίσματα δείχνουν να έχουν μέλλον.

Δημ: Ποια θέματα θα καλύψετε στο Blockchain & Bitcoin Conf Gibraltar;

Kambiz Djafari: Θα μιλήσω για την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού που τροφοδοτείται από tokenization. Μέσα από τον tokenization είναι δυνατό να μεταφέρουμε περιουσιακά στοιχεία πραγματικής ζωής ή πράγματα αξίας σε μια πλήρως ψηφιοποιημένη οικονομία. Επιπλέον, θα συζητήσω τις υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν προκειμένου να διευκολυνθεί αυτή η τεράστια μετατόπιση της αξίας. Οι υποδομές θα κατασκευαστούν κατά τρόπο που αποκαλούμε στο Blockchain ως υπηρεσία (BaaS). Με το Edgecoin, για παράδειγμα, σκοπεύουμε να διακόψουμε την εκπαίδευση χρησιμοποιώντας το blockchain για ακαδημαϊκά αρχεία και κατά συνέπεια να τα καταστήσουμε αποκεντρωμένα.

Σε γενικές γραμμές, το blockchain έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο για πάντα και θα αλλάξει την καθημερινότητά μας στο εγγύς μέλλον. Έτσι, στο εγγύς μέλλον θα έχουμε και πολλές άλλες βιομηχανίες (όπως τα ακίνητα, οι μεταφορές) όπου θα δημιουργούνται καινοτομίες με βάση το Blockchain.

* Η συνέντευξη είναι ελεύθερη μετάφραση της αυθεντικής, την οποία θα τη βρείτε ΕΔΩ.

** Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για επένδυση σε Bitcoin ούτε σε άλλα κρυπτονομίσματα.  Ειδικά το Online trading σε Bitcoin με μόχλευση σε εταιρίες όπως η Plus500, ενέχει κινδύνους απώλειας κεφαλαίου.

*** Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι ιδιαίτερα ασταθείς και η επένδυση σε αυτά έχει αυξημένο ρίσκο.
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ