2018-01-26 10:12:27
Φωτογραφία για Κρίσεις 2018: Άρωμα αλλαγών από την σύσκεψη Καμμένου - Αρχηγών
"Άρωμα" αλλαγών και πιο συγκεκριμένα με την πραγματοποίηση των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις για το 2018, αναδύει η σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου  παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυαρχου Νικόλαου Τσούνη και μέσω τηλεδιάσκεψης του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Καμμένος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει θέμα αρχηγών στις τακτικές κρίσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 'Ενοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Καμμένος με αυτόν τον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο είχε δώσει τέλος στην άκρατη σεναριολογία που ήθελε να αποφασίζονται αλλαγές στην ηγεσία και των τριών επιτελείων. 

Όπως είχε δήλωσε ο κ.Καμμένος, στη συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό των τριών ετών από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της εθνικής άμυνας, θα γίνει σεβαστή η πρόβλεψη του νόμου που προβλέπει συγκεκριμένη θητεία για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Είχε επισημάνει μάλιστα ότι αυτή θα είναι και η εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας. 


"Κρίσεις θα υπάρχουν. Πάντως θέλω να σας πω ότι υπάρχει και ενας ψηφισμένος νόμος τον οποίο θα σεβαστούμε. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει θέμα σε επίπεδο αρχηγών δηλαδή." ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο: "Ξέρετε άλλωστε ότι έχουν μια θητεία η οποία είναι ψηφισμένη δεν υπάρχει κανένα θέμα." 

Ο κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει άριστη την συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό ΓΕΑ, ανιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και επανέλαβε: Δεν υπάρχει θέμα κρίσεων αρχηγών". Ωστόσο διευκρίνισε: "Από εκεί και πέρα θα γίνουν κάποιες κρίσεις στο πλαίσιο των αναγκών της διοίκησης." 

Στο επίμονο και διευκρινιστικό ερώτημα: "Άρα η ηγεσία παραμένει ως έχει; απάντησε λακωνικά και χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: "Η πρόταση μας προς το ΚΥΣΕΑ αυτή θα είναι". είχε πει ο κ. Καμμένος.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ