2018-01-26 10:36:59
Φωτογραφία για Ποιος έδωσε το ελληνικό γούρι-φυλαχτό του Ντάνιελ Ντέι Λιούις
'Ηταν το 1989 όταν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δέχτηκε μια πρόταση από τον φίλο του, σκηνοθέτη, Γιώργο Οικονόμου, να έρθει στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας του «My left foot».

Σημειωτέον, ότι για να παίξει το ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία στη συγκεκριμένη ταινία - που του χάρισε ένα από τα τρία ΄Οσκαρ Α Αντρικού Ρόλου που έχει κερδίσει στην καριέρα του - πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία, όπου ένας μικρός του είπε: «Δεν τα πας άσχημα, Νταν, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά».

Μετά από αυτή τη προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, ο ηθοποιός με βρετανική και ιρλανδική υπηκοότητα επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Την επομένη της πρεμιέρας ο 61χρονος ηθοποιός επισκέφτηκε τα παιδιά, και εκείνα του χάρισαν ένα γούρι/φυλακτό που το είχε στη τσέπη του, τη βραδιά των Όσκαρ  μια εβδομάδα αργότερα.


Την επομένη της βράβευσης, πρωί - πρωί , τηλεφώνησε στη Αθήνα και τα γραφεία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών: «Πες στα παιδιά πως κερδίσαμε!», ήταν το μήνυμά του.

Ξανά στην Αθήνα για την Πόρτα Ανοιχτή ο σπουδαίος ηθοποιός 

Έκτοτε, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν έχει λείψει από καμία πρεμιέρα ταινίας του στην Αθήνα και είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών της «Πόρτας Ανοιχτής».

Για άλλη μια φορά ο μεγάλος ηθοποιός και καλός φίλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή Ντάνιελ Ντέι Λιούις έρχεται στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της Universal, στην οποία πρωταγωνιστεί, «Αόρατη Κλωστή» (Phanton Thread). (Διανομή: United International Pictures (UIP), Σενάριο/Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson)

H πρεμιέρα θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018, ώρα 7:30 μμ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Η εκδήλωση είναι καθ’ ολοκλήρου προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ