2018-01-28 11:03:24
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΩ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΟΙΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ
«Θεωρώ δεδομένο ότι είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και εμένα προσωπικά, ειδικά στη φάση της μετάβασης στη μεταμνημονιακή εποχή να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα και να οικοδομήσουμε μια νέα φυσιογνωμία διαδραματίζοντας τον ηγετικό ρόλο που μας αναλογεί στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε ότι αφορά τις συνομιλίες με την Αλβανία δήλωσε ότι άνοιξε ο δρόμος για την πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των σχέσεων. Είμαστε έτοιμοι για μια στρατηγική συμφωνία μεταξύ των χωρών που θα επιλύει τις κρίσιμες διαφορές και θα οδηγεί στην προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας. Όπως είπε «στο ζήτημα αυτό φαίνεται πως διαμορφώνεται μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση που δεν μπορώ παρά να καλωσορίσω».

Αναφορικά με την πΓΔΜ είπε πως ενημέρωσε διεξοδικά τους αρχηγούς και πως «το 2018 έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση καθώς η νέα πολιτική ηγεσία επιδεικνύει βούληση να διαπραγματευτούμε και να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σε ένα πρόβλημα, το ονοματολογικό και τα παρακολουθήματά του που υπονόμευσε τις σχέσεις των δυο χωρών τα τελευταία 25 χρόνια». «Τόνισα ότι η νέα πολιτική ηγεσία έχει ανασκευάσει και αποσύρει σε κάποιο βαθμό την αλυτρωτική ρητορεία των προηγούμενων κυβερνήσεων γεγονός που εκ των πραγμάτων λειτουργεί καταλυτικα για την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ