2018-01-29 13:15:14
Φωτογραφία για Grammys 2018: Οι νικητές, το κόκκινο χαλί και τα highlights της βραδιάς
Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της χθεσινής βραδιάς των Grammys ήταν ο Μπρούνο Μαρς.

Κερδίζοντας 6 βραβεία, εκ των οποίων τα άλμπουμ, single, τραγούδι της χρονιάς, εξαφάνισε από τον μουσικό χάρτη των βραβείων τον Τζέι Ζι, του οποίου το όνομα φιγούραρε συνολικά σε 8 κατηγορίες. Εξίσου καλά, τα πήγε και ο Κέντρικ Λαμάρ με πέντε βραβεύσεις.

Παρόλα αυτά, την παράσταση στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης όπου μετακόμισε μετά από 14 χρόνια η 60η απονομή των Grammys κατά κάποιο τρόπο έκλεψε η Χίλαρι Κλίντον, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Φωτιά και Οργή» του Μάικλ Γουλφ, το οποίο συνεχίζει να προκαλεί πολεμική στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το μπεστ σέλερ που κυκλοφόρησε στις 5 Ιανουαρίου και του οποίου την αξιοπιστία αντιμάχεται ο Τραμπ, ήταν η αιτία για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα, αφού βασίζεται σε συζητήσεις με τον πρώην σύμβουλο αρμόδιο για τη χάραξη στρατηγικής στον Λευκό Οίκο, τον ακροδεξιό Στιβ Μπάνον καθώς και άλλα στελέχη της προεδρίας. Μεταξύ άλλων, περιγράφει έναν Λευκό Οίκο σε κατάσταση απόλυτου χάους, με έναν πρόεδρο που ήταν απροετοίμαστος για τη νίκη του το 2016 και συμβούλους του να αμφισβητούν τις ικανότητές του.


Στο μαγνητοσκοπημένο σατιρικό σκετς που προβλήθηκε χθες, το κοινό παρακολούθησε τον τον παρουσιαστή της τελετής Τζέιμς Κόρντεν να είναι κριτής στις οντισιόν διαφόρων διασήμων, από τον Τζον Λέτζεντ ως τη Σερ και τον Σνουπ Ντογκ, οι οποίοι απήγγειλαν αποσπάσματα του αμφιλεγόμενου βιβλίου για να κερδίσουν δήθεν ένα Γκράμι για την ερμηνεία τους. Η Χίλαρι Κλίντον συμμετέχει διαβάζοντας ένα απόσπασμα που αναφέρεται στις συνήθειες του Τραμπ ως προς το φαγητό. «Ένας λόγος που του αρέσει να τρώει στα Μακντόναλντς: κανείς δεν ξέρει ότι θα πάει εκεί και το φαγητό έχει προμαγειρευτεί με ασφαλή τρόπο», διαβάζει η υποψήφια των δημοκρατικών. Ο Κόρντεν κατόπιν την εξαίρει: «έχεις το Γκράμι στο τσεπάκι».

Σφοδρές αντιδράσεις από τα μέλη της οικογένειας του Τραμπ ακολούθησαν, με τον συνονόματο γιο του να γράφει στο twitter το εξής: «Το να διαβάζεις ένα βιβλίο γεμάτο ψευδείς ειδήσεις στα Γκράμι μοιάζει σπουδαίο βραβείο παρηγοριάς αν έχασες την προεδρία», συμπληρώνοντας παράλληλα «Όσο περισσότερο βγαίνει στην τηλεόραση η Χίλαρι, τόσο περισσότερο ο αμερικανικός λαός συνειδητοποιεί πόσο φοβερό είναι που έχει τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο».

Από τη μεριά της, η πρεσβεύτρια του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, πρόσθεσε επίσης μέσω Twitter ότι η εμφάνιση της Κλίντον «κατέστρεψε» την τελετή. «Τι κρίμα», συμπλήρωσε.

Κατά τ' άλλα, καλύτερο ποπ άλμπουμ αναδείχθηκε το Divide του Εντ Σίραν, καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής το Sleep Well Beast του συγκροτήματος The National και στην αντίστοιχη κατηγορία που αφορά στη μουσική του κόσμου το Shaka Zulu Revisited: 30th Anniversary Celebration του νοτιοαφρικάνικου συγκροτήματος Ladysmith Black Mambazo. Το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής απέσπασαν οι Kraftwerk για το 3-D The Catalogue τους, γεγονός που μετά από 50 χρόνια μουσικής πορείας τους χρήζει επιτέλους για πρώτη φορά νικητές.

Δύο βραβεία Γκράμι δόθηκαν μεταθανάτια. Το πρώτο απονεμήθηκε στην Κάρι Φίσερ, για την ηχογραφημένη εκδοχή του βιβλίου της «Princess Diarist», με θέμα τον «Ο Πόλεμος των Άστρων». Το δεύτερο, της καλύτερης ροκ ερμηνείας πήγε στον Λέοναρντ Κοέν, που πέθανε τον Νοέμβριο του 2016, στα 82 του, για το τραγούδι και το ομώνυμο άλμπουμ You Want it Darker, που κυκλοφόρησε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τον θάνατό του.

Ο Τζέι Ζι, ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς κέρδισε ωστόσο τα βλέμματα ως.... χαρούμενος οικογενειάρχης με την πρωτότοκη Μπλου Άιβι να βάζει εκείνον και την Μπιγιόνσε σε τάξη για να ακούσει ό,τι έλεγε εκείνη τη στιγμή στη σκηνή η Καμίλα Καμπέλο. Το βίντεο με το στιγμιότυπο φυσικά και έχει γίνει ήδη viral.

Τέλος, συγκινητική ήταν η εμφάνιση της Κέσα στη σκηνή, η οποία ερμηνεύοντας το τραγούδι της «Praying» έσπασε σε δάκρυα. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο θύμισε στο ευρύ κοινό τη διαμάχη της με τον πρώην παραγωγό της που την εκβίαζε και της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η τραγουδίστρια μάλιστα, ήταν εκείνη που υποστήριξε πρώτη την κίνηση οι γυναίκες της φετινής απονομής να εμφανιστούν με ένα λευκό τριαντάφυλλο ως συμπαράσταση στο κίνημα "Times Up" για τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών.

Για την ιστορία πάντως, το κόκκινο χαλί της φετινής απονομής χαρακτηρίσθηκε ως το φτωχότερο που έχει υπάρξει ποτέ!

Aναλυτικά τα πιο σημαντικά βραβεία:

Άλμπουμ της Χρονιάς

24K Magic — Μπρούνο Μαρς

Single της Χρονιάς

24K Magic — Μπρούνο Μαρς

Τραγούδι της χρονιάς

That’s What I Like — Christopher Brody Brown, James Fauntleroy, Philip Lawrence, Bruno Mars, Ray Charles McCullough II, Jeremy Reeves, Ray Romulus & Jonathan Yip, songwriters (Μπρούνο Μαρς)

Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης

Αλέσια Κάρα

Καλύτερη Pop Eμφάνιση (σόλο)

Shape Of You — Εντ Σίραν

Καλύτερη Pop Eμφάνιση (Συγκρότημα)

Feel It Still — Portugal. The Man

Καλύτερο Άλμπουμ Κλασικής Pop

Tony Bennett Celebrates 90 — (Διάφοροι Καλλιτέχνες) Dae Bennett, Producer

Καλύτερο Pop Album

÷ (Divide) — Εντ Σίραν

Καλυτερη Ροκ Ερμηνεία

“You Want It Darker” — Λέοναρντ Κοέν

Καλύτερο Ροκ Τραγούδι

Run — Foo Fighters, songwriters (Foo Fighters)

Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ

A Deeper Understanding — The War On Drugs

Καλύτερη R&B Ερμηνεία

That’s What I Like — Μπρούνο Μαρς

Καλύτερο R&B Τραγούδι

That’s What I Like — συνθέτες: Κρίστοφερ Μπρόντι Μπράουν, Τζέιμς Φοντλρόι, Φίλιπ Λόρενς, Μπρούνο Μαρς, Ρέι Τσαρλς Μακάλο ΙΙ, Τζέρεμι Ριβς, Ρέι Ρομίλους & Τζόναθαν Γιπ (Μπρούνο Μαρς)

Καλύτερο R&B Άλμπουμ

24K Magic — Μπρούνο Μαρς

Best dance recording

Tonite – LCD Soundsystem

Best Dance/Electronic Album

Τhe Catalogue – Kraftwerk

Καλύτερη Ραπ Ερμηνεία

HUMBLE. — Κέντρικ Λαμάρ

Καλύτερο Ραπ Τραγούδι

HUMBLE. — Duckworth, Asheton Hogan & M. Williams II, songwriters (Κέντρικ Λαμάρ)

Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ

DAMN. —Κέντρικ Λαμάρ

Καλύτερη Country Εμφάνιση

Either Way — Κρις Στέιπλετον

Καλύτερο Country Τραγούδι

Broken Halos — συνθέτες: Μάικ Χέντερσον & Κρις Στέιπλετον (Κρις Στέιπλετον)

Καλύτερο Country Άλμπουμ

From A Room: Volume 1 — Κρις Στέιπλετον

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ