2018-01-29 21:14:21
Φωτογραφία για Δεν τον αφήνει να σηκώσει κεφάλι
Ο Παναθηναϊκός νίκησε (68-61) τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Basket League και του έδειξε ποιος είναι το αφεντικό, στέλνοντας τους αντιπάλους του σε μάχη για τη δεύτερη θέση με το Λαύριο. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της επί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πανηγυρίζοντας την τρίτη διαδοχική φετινή νίκη σε ισάριθμους αγώνες, αλλά και την πέμπτη διαδοχική, έπειτα από τους δύο περσινούς τελευταίους τελικούς των πλέι οφ.

Ο Ρίβερς απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει ή δεν ξέρει να το κάνει, διότι κι αυτό δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη αίσθηση αν συνέβαινε. Σταμάτησε στους 16 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μήτογλου ήταν η... αποκάλυψη από πλευράς Πασκουάλ καθώς σημείωσε επτά πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους αντιμετώπισαν πρόβλημα στους ψηλούς, καθώς Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν από το 21' είχαν από 4 φάουλ, πράγμα που επηρέασε πολύ τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο δεύτερο μισό του αγώνα
. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καταπληκτικά το ματς και «χτυπώντας» με το πικ εντ ρολ του Σπανούλη με τον ΜακΛίν και βρέθηκε στο +10 με 3-13 (5΄). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην μπορεί να βρει τον στόχο, σκοράροντας μόνο από βολές, με τους Πειραιώτες να ανεβάζουν τη διαφορά στους 11. Στο 8:42 μπήκε το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων και κάπως έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 11-20. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να «πνίγουν» τον Παναθηναϊκό στην άμυνα και βρέθηκαν ξανά στο +10, όμως οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις και με τον Λεκαβίτσιους μείωσαν εκ νέου. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Ολυμπιακού και τον Ίαν Βουγιούκα, πλησίασαν ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στο -2, με δύο λεπτά για την ανάπαυλα. Οι δύο ομάδες συμπορεύτηκαν στο σκορ στη συνέχεια και το ημίχρονο έκλεισε στο 30-32. Με τον Ρίβερς να σκοράρει για τρεις, ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 36-35 στο 22’, με τον Ολυμπιακό όμως να απαντάει με τον Παπανικολάου, ενώ έφτασε άμεσα στο +5 με τον Μακλίν. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ξανά και πήρε το προβάδισμα με τον Μήτογλου και παρά την άμεση απάντηση του Σπανούλη, ο Παππάς έκανε το 48-46 για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, όμως με βολές του Λεκάβιτσιουςη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 50-48. Ο Ρίβερς συνέχισε ζεστός για τον Παναθηναϊκό, όμως ο Ρόμπερτς έδωσε λύσεις και κράτησε τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής. Παρόλα αυτά ο αριστερόχειρας άσσος του «τριφυλλιού» συνέχισε να δίνει λύσεις, ενώ με τρίποντο του Μήτογλου το παιχνίδι πήγε στο +8 (61-53) στο 33’. Ο Παναθηναϊκός «εγκλώβισε» αμυντικά τους φιλοξενούμενους, με την διαφορά να φτάνει τους 9 (65-56 36’) χάρις στον Λεκαβίτσιους. Ο Πρίντεζης προς στιγμήν μείωσε, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά απάντηση, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να επιστρέψουν, γνωρίζοντας την ήττα με τελικό σκορ 68-61.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ