2018-01-30 14:56:15
Φωτογραφία για Παύλος Πολάκης: Έρχεται «μαύρη τραμουντάνα» για τον Άδωνι
Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην θητεία Γεωργιάδη στο Υπουργείο, επαναλαμβάνοντας πως μόνο το έτος 2014 δόθηκαν 6 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, ως διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΛΠΝΟ!

Από αυτά έφερε παράδειγμα «άρθρου» σε εφημερίδα που πληρώθηκε 19.000 ευρώ για «πολυομυελίτιδα στη Συρία» σχολιάζοντας πως υπάρχουν ακόμη χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις. «Ο κ. Γεωργιάδης είχε επίσημα 30 συμβούλους στου Υπουργείο και άλλους 23-24 μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι θα έπρεπε να στελεχώνουν τα κέντρα» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Όλες αυτές οι συνομιλίες υπάρχουν, αφού παρακολουθούσε ο ένας τον άλλον» προσέθεσε και προανήγγειλε «μαύρη τραμουντάνα» εξελίξεων.

Για την Υγεία: 350 εκ ευρώ πλεόνασμα στα Νοσοκομεία

Αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει πόρους, όπως είπε, επειδή σταμάτησε την κατασπατάληση.


«Το 2014 τα νοσοκομεία έκλεισαν με καθαρή θέσης 700 εκ ευρώ χρέος, το 2016 για πρώτη φορά με θετική καθαρή θέση 35 εκ. ευρώ ενώ φέτος για πρώτη φορά φέτος έχουν καθαρή θέση 350 εκ. ευρώ» τόνισε ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας πως «Αν το είχαν κάνει αυτοί τότε, θα χτυπούσαν τα σήμαντρα στις εκκλησιές!»

Ο Γενάρης του 2018 είναι απείρως καλύτερος από τον Οκτώβρη του 2015 στον χώρο της Υγείας, εκτίμησε ο κ. Πολάκης ερωτηθείς για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ. «Υπάρχουν προβλήματα σε κάποια νοσοκομεία, προσπαθούμε να τα λύσουμε αλλά η εικόνα αυτήν της απομόνωσης δεν υπάρχει. Στην Ελλάδα του 2018 δεν υπάρχει καρκινοπαθής -ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος- που να χρειάζεται θεραπεία, όσο ακριβή κι αν είναι και να μην την κάνει» τόνισε, προσθέτοντας μάλιστα ότι γι’ αυτό το λόγο έχουν μειωθεί οι ωφελούμενοι από τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.

Για το Σκοπιανό: «Ποιος κυβερνούσε όταν έστηναν τα αγάλματα;»

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «συμφωνία πακέτο στο Σκοπιανό», σχολιάζοντας πως το θέμα δεν προήλθε από παρθενογέννεση: «Φαντάζει παράξενο σήμερα να ενδύονται τη φωνή του πατριώτη, εκείνοι που με την στάση τους διαμόρφωσαν την κατάσταση που ισχύει σήμερα» προσέθεσε. «Δημιουργήθηκε παράθυρο ευκαιρίας αφού έπεσε η εθνικιστική κυβέρνηση και ο νέος Πρωθυπουργός φαίνεται να έχει διάθεση για συζήτηση» ανέφερε τονίζοντας πως το «παράθυρο» πρέπει να αξιοποιηθεί με απαραίτητη προϋπόθεση την απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών θέσεων ή υπονοουμένων από το θεσμικό κράτος (σύνταγμα, εκπαίδευση, ονομασίες).

«Όταν στήνανε αγάλματα και ονομάζανε αυτούς τους δρόμους, ποιοι κυβερνούσαν; Πού ήταν τότε ο πατριωτικός τους ενθουσιασμός, να βγουν στους δρόμους, να τους σταματήσουν;» διερωτήθηκε, σχολιάζοντας πως με τις παλινοδίες των προηγούμενων 140 χώρες πλέον έχουν αναγνωρίσει το όνομά τους.

Στην ερώτηση για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και την καθυστέρηση ενημέρωσης, ο κ. Πολάκης τόνισε πως «μυστική διπλωματία -όπως είπε και ο κ. Κοτζιάς- είναι να συννενοούνται δύο χώρες μυστικά εναντίον μιας τρίτης ή τέταρτης χώρας. Μυστική διπλωματία είναι να κάνεις διαπραγμάτευση με μια διπλανή χώρα, όχι με τους καθ’ ύλην αρμόδιους πολιτικούς, κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά με εξωθεσμικούς παράγοντες, συμβούλους και παρασυμβούλους συνεργάτες, και τα αποτελέσματα της συμφωνίας να μην βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας» και προσέθεσε πως η τελική συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή, θα βγει στο φως της δημοσιότητας, «τι να κάνουμε, να καταργήσουμε την διπλωματία;».

«Θα μας πει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ποια είναι η θέση του;» ανέφερε και κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να πάρει σαφή θέση και όχι να κρύβεται πίσω από τις κατηγορίες περί μυστικής διπλωματίες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ