2018-01-30 21:34:40
Φωτογραφία για Η σπιτική μάσκα που χαρίζει λάμψη στο δέρμα
Εάν το δέρμα σας το έχει πιάσει μια μουνταμάρα από το κρύο κι έχει χάσει τη λάμψη του η θεία μου η Λένα έχει μια απλή και γρήγορη λύση για εσάς. Σε μόλις πέντε εύκολα βήματα, και με ελάχιστο κόστος, μπορείτε να κάνετε μια μάσκα προσώπου κουρκουμά και λεμόνι στο σπίτι. Για χρόνια, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται από τις γυναίκες -κυρίως στην ανατολή- για τις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Είναι επίσης ένα ισχυρό λαμπρυντικό δέρματος, που εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος και βοηθάει να φύγουν τα σκούρα σημάδια της ακμής.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ του λεμονιού θα σας δώσει μια πιο φωτεινή εμφάνιση. Είναι επίσης υπέροχο να γνωρίζετε ακριβώς τι υπάρχει στην περιποίηση του δέρματος σας – χωρίς τεχνητά χρώματα ή χημικά . Αυτή η μάσκα είναι αρκετά λεπτή ώστε να χρησιμοποιηθεί κάτω από τα μάτια σας για να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους. Το ενυδατικό και καταπραϋντικό μέλι θα δώσει επίσης στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη. Θέλετε να το δοκιμάσετε;


Χρειάζεστε:

1 βαζάκι μαρμελάδας

4 κουταλιές της σούπας κουρκουμά

Χυμός από 1/2 λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας μέλι

70 g. νιφάδες βρώμης

Μπλέντερ για να τα δουλέψουμε

Δουλέψτε τα 70 γραμμάρια ς βρώμης σε ένα μπλέντερ για περίπου 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέστε τη βρώμη στο μπολ με όλα τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να τα συνδυάσετε.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο βάλτε το στο βάζο.

Για να το χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε την μάσκα ομοιόμορφα γύρω από το πρόσωπό σας και, αν θέλετε, στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Θυμηθείτε να τρίψετε σε κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την απολεπιστική υφή της βρώμης. Αφήστε το για πέντε λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό. Αποθηκεύστε το βάζο σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Εάν η μάσκα στεγνώσει ανάμεσα στις χρήσεις, απλά προσθέστε μερικές σταγόνες νερού και ανακατέψτε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ