2018-02-01 20:22:16
Φωτογραφία για Στο Αιγαίο για άσκηση βρισκόταν ο Στόλος στην επέτειο των Ιμίων (18 ΦΩΤΟ)
Στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή 01/18»

Το σύνολο του Ελληνικού Στόλου ήταν στο Αιγαίο το διήμερο που προηγήθηκε της επετείου των Ιμίων, ενώ επέστρεψε στη βάση του χθες το απόγευμα 31 Ιανουαρίου.

Και όλα αυτά με προφανή σκοπό τη συμμετοχή τους στην εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακος «Αστραπή 01/18», ενώ στην πραγματικότητα ο ουσιαστικός λόγος ήταν ώστε την προαναφερθείσα περίοδο με την ύψιστη σημειολογικής της σημασία, ο Στόλος να είναι εν πλω και όχι στους ναυστάθμους του στη Σαλαμίνα και στην Κρήτη «δια παν ενδεχόμενον»!

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, που δημοσιοποίησε και μία σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών από τις εν πλω δραστηριότητες του Στόλου, από Δευτέρα 29 έως Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας με την επωνυμία «Αστραπή 01/18». Στην προαναφερθείσα άσκηση συμμετείχαν φρεγάτες, υποβρύχια, ένα πλοίο γενικής υποστηρίξεως, ελικόπτερα και ομάδες ανδρών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), καθώς και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η άσκηση διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, του Μυρτώου πελάγους και του κεντρικού Αιγαίου πελάγους.


«Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων» σημειώνουν οι πηγές του ΓΕΝ.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - ΦΩΤΟ: hellenicnavy.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ