2018-02-01 20:51:08
Φωτογραφία για Από την απλή σαλάτα στη super σαλάτα: Πώς να τη κάνεις πιο υγιεινή
Μια σαλάτα είναι από τα πιο θρεπτικά πιάτα που μπορεί να υπάρχουν στη διατροφή σου. Είναι επίσης από εκείνα τα πιάτα, που περιλαμβάνουν τα περισσότερα λαχανικά. Πώς όμως είσαι σίγουρη ότι η σαλάτα που τρως είναι μια super-σαλάτα και όχι απλά άσκοπες θερμίδες για να γεμίσεις το στομάχι σου;

Δεν είναι λίγες οι διατροφές που περιλαμβάνουν τη σαλάτα ως το κύριο πιάτο της ημέρας. Πόσες φορές έχεις ετοιμάσει για το μεσημεριανό σου γεύμα μια σαλάτα, για να ανακαλύψεις μετά από λίγο ότι είσαι ξανά πεινασμένη.

Αυτά είναι τα υλικά που πρέπει να προσθέσεις στη σαλάτα σου για να τη κάνεις πιο υγιεινή.

Από την απλή σαλάτα στη super σαλάτα

Κόκκινο ρύζι

Μπορεί να μην είναι το ίδιο γνωστό όσο το λευκό και το καστανό ρύζι, αλλά το κόκκινο είναι αυτό που χρειάζεσαι για μια υγιεινή σαλάτα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.


Noodles

Τα noodles εκτός από πολύ νόστιμα και εύκολα στο μαγείρεμα, περιέχουν και ελάχιστο αλάτι και λίπος. Παράλληλα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο και φώσφορο, η οποία επηρεάζει άμεσα την υγεία των δοντιών και των οστών μας.

Baby σπανάκι

Εάν θέλεις μια πράσινη βάση για τη σαλάτα σου, τότε σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις το μαρούλια και να το αντικαταστήσεις με σπανάκι. Περιέχει βιταμίνη C και έχει ελάχιστες θερμίδες και λίπος. Σου προτείνουμε τα baby για να τα συνδυάσεις πιο εύκολα στη σαλάτα σου.

Οι πρωτεΐνες είναι το κλειδί για μια super σαλάτα

Ο πρώτος κανόνας για μια πιο υγιεινή σαλάτα είναι ότι πρέπει να περιλαμβάνει πάντα πρωτεΐνες. Για να μην πεινάς μόλις έχεις φάει μια σαλάτα, πρέπει να περιλαμβάνει κάποια μορφή πρωτεΐνης, όπως σολομός, γαλοπούλα, τόνος ή ψητό κοτόπουλο. Εάν δεν τρως κρέας, μπορείς να προσθέσεις τόφου, φασόλια ή ρεβίθια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ