2018-02-01 22:37:02
Φωτογραφία για ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ -ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ: Τραγελαφικές καταστάσεις στη συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας!!
     Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση" και δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Λιάπης, μας ενημερώνει για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Αναλυτικά:

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" - ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ

ΘΕΣΗ ΜΑΣ επί Θεμάτων της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (31 Ιανουαρίου 2018) 

που δεν έγινε

    Είχαμε Οικονομική Επιτροπή στις 31.01.2018, στις 2 το μεσημέρι.

     Καθυστέρησα να πάω λόγω απρόβλέπτου κωλύματος, και εμφανίστηκα στις 02.30 μεσημέρι, έξω από την αίθουσα των συνεδριάσεων της επιτροπής, που εδώ και λίγους μήνες, είναι η ίδια με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Αλλά, φεύ!!!

     Η πόρτα ήταν μανταλωμένη και οι κρατούντες μέσα κλειδαμπαρωμένοι. Περίμενα λίγο, κινήθηκαν να μου ανοίξουν, αλλά τα κλειδιά ήταν παρμένα.

-Έτσι γίνεται.

       Τους προειδοποίησα πως οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι δημόσιες με τις πόρτες ανοιχτές, για όποιον θέλει να παρευρίσκεται.


   Πάντα, άνοιγαν (ξεκλείδωναν δηλαδή) μετά από δική μου παρέμβαση.

    Οι Σύμβουλοι, έμπαιναν στη αίθουσα μέσω της αίθουσας εργασίας του ληξιαρχείου κλπ του Δήμου, με την εξώπορτα της αίθουσας συνεδρίασης κλειδομανταλωμένη.

    Πριν τον χώρο αυτόν, οι συνεδριάσεις γίνονταν στο γραφείο Δημάρχου με τις πόρτες κλειστές και απέξω δύο γραμματείς.

     Είπα, διαμαρτυρήθηκα, μίλησα για ακυρότητα διαδικασίας που δεν τηρεί την δημοσιότητα, και κατέβηκαν από κάτω, όχι και πολύ ευχαριστημένοι, είναι η αλήθεια..

-Αλλά λειψά, χωρίς την έννοια της ανοιχτής διαδικασίας.

     Χτες λοιπόν, αφού η πόρτα δεν άνοιγε, πήγα μέσω της αίθουσας ληξιαρχείου στην αίθουσα συνεδρίασης και δήλωσα πως δεν συμμετέχω σε αυτό..     Στη χθεσινή συνεδρίασή τους, που ήταν μόνο οι κυβερνώντες, ως τελευταίο θέμα, συζήτησαν και φαντάζομαι ψήφισαν, 15 αποφάσεις απευθείας αναθέσεων του Δημάρχου που είχαν ήδη εκδοθεί, ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών στις αρχές Δεκέμβρη 2017, έπρεπε να ανατεθεί η εκτέλεση έργων για την αντιμετώπιση των καταστροφών της θεομηνίας. Έγινε τέτοιας έκτασης καταστροφή αρχές Δεκέμβρη 2017;

-Λοιπόν, φαίνεται πως η κατάσταση δεν παίρνει γιατρειά.

           Να γιατί δεν μπορώ να σας πω περισσότερα για όσα είπαν, σε αυτή τους τη συνάντηση, που δεν ήταν οικονομικής επιτροπής αλλά ιδιωτική των συνδαιτημόνων της εξουσίας.

Βόνιτσα, 31 01 2018  

Νίκος Λιάπης
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ