2018-02-02 10:12:52
Φωτογραφία για ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΟΦ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ
Τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικολάι Δημητρώφ εξέφρασε ο εκπρόσωπός της Δημήτρης Τζανακόπουλος. Καλεσμένος χθες το βράδυ, μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη, στην εκπομπή της ΕΡΤ ''Focus'', ο κ. Τζανακόπουλος τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Δημητρώφ, παρόντος του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Νίμιτς, ότι «κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες και να μιλούμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος του συνόλου των σλαβικών γλωσσών». «Τον τελευταίο καιρό έχει βελτιωθεί το κλίμα με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, όμως οι πρόσφατες δηλώσεις Δημητρώφ δεν βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση», είπε.

Στον αντίποδα, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την ελληνική θέση, ότι «η συμφωνία θα είναι ολιστική και θα γεννά διεθνή ευθύνη για όποιον την παραβιάσει», εμφανίζοντας τα δύο βασικά προαπαιτούμενα:

Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις.Απάλειψη όλων των επίσημων αναφορών που οδηγούν στον αλυτρωτισμό.

Και τα δύο, όπως διευκρίνισε εκ νέου, απαιτούν αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Ντ. Μπακογιάννη: «Με επισκέφθηκε ο κ. Δημητρώφ»

Απαντώντας στην κατηγορία της κ. Μπακογιάννη ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε εγκαίρως την αντιπολίτευση για το θέμα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η διαπραγμάτευση άρχισε στις 4 Ιανουαρίου. Στο σημείο αυτό και προκειμένου να τον αντικρούσει, η κ. Μπακογιάννη αντέτεινε ότι οι συζητήσεις άρχισαν τον Οκτώβριο, αποκαλύπτοντας ότι το γνωρίζει καλά αυτό διότι την είχε επισκεφθεί στο γραφείο της ο κ. Δημητρώφ.

Στην αντιπαράθεση που ακολούθησε για το συλλαλητήριο, αμφότεροι καταδίκασαν τις απειλές που εκτόξευσε τόσο το μέλος του Ρουβίκωνα, ότι δηλαδή «μπορεί να χυθεί αίμα», όσο και η πρόεδρος της ακροδεξιάς Ελλήνων Πολιτείας, η οποία μίλησε για «δύο σφαίρες στους προδότες κι αν χρειαστεί τρεις». Η κ. Μπακογιάννη παρότι έχει τονίσει πολλάκις ότι δεν θα μετάσχει στο συλλαλητήριο, προειδοποίησε χθες ότι «θα πάω κι εγώ εάν απειλήσει ξανά ο Ρουβίκωνας».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ