2018-02-03 09:34:24
Φωτογραφία για Προσοχή: Μην αναμείξετε ΠΟΤΕ αυτά τα καθαριστικά μεταξύ τους!
Προσοχή: Μην αναμείξετε ΠΟΤΕ αυτά τα καθαριστικά μεταξύ τους Όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη βρωμιά πρέπει να γίνεται δημιουργικές για να βρείτε τρόπο καθαρισμού.

Αλλά πριν φτάσετε να ανακατέψετε ό,τι έχετε κάτω από τον νεροχύτη σας, προσέξτε. «Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται ότι εάν ένα προϊόν λειτουργεί, η ανάμειξή του με ένα άλλο θα το κάνει ακόμα καλύτερο», λέει η Carolyn Forte, διευθύντρια του Good Housekeeping Institute

Αλλά εδώ είναι η τρομακτική αλήθεια: «Ορισμένα προϊόντα, τα οποία είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται μόνα τους, μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν επικίνδυνες αναθυμιάσεις ή άλλες χημικές αντιδράσεις όταν αναμειγνύονται με άλλα προϊόντα», λέει η Nancy Bock, Senior VP της Εκπαίδευσης στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Καθαριότητας.

Πάντα να διαβάζετε τις προειδοποιήσεις και τις ετικέτες των συστατικών για τα προϊόντα καθαρισμού – και ποτέ να τα αναμιγνύετε τα εξής:


Χλωρίνη με αμμωνία

Αυτός ο συνδυασμός παράγει ένα τοξικό αέριο που ονομάζεται χλωραμίνη. «Προκαλεί τα ίδια συμπτώματα όπως η χλωρίνη και το ξίδι – μαζί με δύσπνοια και πόνο στο στήθος», λέει η Forte. Πολλά καθαριστικά τζαμιών και παραθύρων περιέχουν αμμωνία, οπότε ποτέ μην τα αναμιγνύετε με χλωρίνη.

2. Δύο διαφορετικά αποφρακτικά σωληνώσεων

«Δεν θα συνιστούσα ποτέ να αναμιγνύετε δύο διαφορετικά καθαριστικά ή ακόμα και να χρησιμοποιείτε το ένα αμέσως μετά το άλλο», λέει η Forte. «Αυτές είναι ισχυρές φόρμουλες, και θα μπορούσαν να εκραγούν αν συνδυαστούν.» Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Εάν δεν λειτουργεί, μην δοκιμάσετε άλλο προϊόν. Αντ ‘αυτού, καλέστε έναν υδραυλικό, λέει ο Forte.

3. Μαγειρική σόδα και ξύδι:

Παρόλο που βρίσκονται πάντα στο σπίτι σας και είναι οικονομικά θα πρέπει να παραλείψετε οποιαδήποτε συνταγή που περιλαμβάνει αυτό το ντουέτο. «Η μαγειρική σόδα είναι βάση και το ξύδι είναι όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν τα συνδυάζετε μαζί παίρνετε ουσιαστικά νερό και οξικό οξύ νατρίου. Το ξύδι κάνει επίσης τη μαγειρική σόδα να “κοχλάζει”, και εάν τα συνδυάσετε και τα βάλετε σε ένα κλειστό δοχείο, το μείγμα μπορεί να σκάσει.»

4. Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) + ξίδι

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής – αρκεί να μην αναμιγνύετε τα δύο προϊόντα στο ίδιο δοχείο. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί υπεροξικό οξύ, το οποίο είναι δυνητικά τοξικό και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, τα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα.

5. Χλωρίνη + ξίδι

Ο συνδυασμός ακούγεται σαν να ήταν ένα ισχυρό απολυμαντικό, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αναμιχθούν. «Μαζί, παράγουν αέριο χλώριο, το οποίο ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και ευαισθησία στα μάτια», λέει ο Forte.

6. Χλωρίνη και Οινόπνευμα εντριβής

Ίσως έχετε ακούσει για χλωροφόρμιο; Ξέρετε, αυτό που χρησιμοποιούν οι απαγωγείς των ταινιών για να χτυπήσουν τα θύματά τους; Αν και μπορεί να μην σας κάνει να λιποθυμήσετε, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι ερεθιστικός και τοξικός. Ακολουθήστε τον κανόνα να μην αναμειγνύετε ποτέ χλωρίνη με τίποτα άλλο πέρα από το απλό νερό. «Ακόμα και άλλα προϊόντα, όπως τα καθαριστικά για τα μπουκάλια για τα παράθυρα και την τουαλέτα, μπορούν να έχουν συστατικά, όπως οξέα ή αμμωνία, που δεν πρέπει να αναμιγνύονται με χλωρίνη», λέει η Forte.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ