2018-02-03 10:07:08
Φωτογραφία για Στο ράφι βάζει η Airbus το φιλόδοξο πρόγραμμα του X6
Η Airbus Helicopters θα καθυστερήσει την έναρξη του προγράμματος του βαρέως ελικοπτέρου Χ6 λόγω της αβεβαιότητας στην αγορά και τεχνολογιών που δεν έχουν ακόμα ωριμάσει.

Το νέο ελικόπτερο που θα αποτελούσε διάδοχο του H225 Super Puma, στην κατηγορία των 11 τόνων οι σχεδιαστικές εργασίες ξεκίνησαν το 2015 και αναμενόταν να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια με την ένταξη σε υπηρεσία να προβλέπεται το 2022-23.

Πάντως, αν και οι προοπτικές πωλήσεων ήταν καλές, με ήδη 44 παραγγελίες να έχουν τοποθετηθεί, η αβεβαιότητα είναι μεγάλη λόγω και της κατάστασης στην αγορά υδρογονανθράκων.

«Υπάρχουν εξελίξεις στην αγορά που πρέπει να ληφθούν υπόψη», ανέφερε αξιωματούχος της εταιρείας. «Μέχρι να βρούμε τις αναγκαίες λύσεις και να υπάρξει σταθερότητα στην αγορά δεν θα προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να μιλήσει για τις νέες τεχνολογίες που προβληματίζουν λέγοντας απλώς πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Επίσης αν και έχει εγκριθεί ευρωπαϊκό κονδύλιο 377 εκατ. ευρώ τα χρήματα δεν έχουν διατεθεί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ