2018-02-04 18:54:39
Φωτογραφία για Επικοινωνιακά unfiar της ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο - Έγινε μέρος του διχασμού
Ο συνταγματικός ρόλος της αστυνομίας είναι η διατήρηση της έννομης τάξης και της ασφάλειας του πολίτη. Επίσης, η διαφύλαξη του δικαίωματος του πολίτη στο

συνέρχεσθαι. Τέλος, ν' αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη για την κοινωνική ειρήνη βλέποντας κι αντιμετωπίζοντας τον κάθε πολίτη χωρίς κανενός είδους διάκριση, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική συμφιλίωση.

Δεν στεκόμαστε στο γεγονός της ανακοίνωσης για αριθμούς διαδηλωτών και λεωφορείων, αν και δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό της υπενθύμισης ότι από σπάνια μέχρι ποτέ δίνονται στη δημοσιότητα τέτοια στοιχεία. Επίσημα εννοούμε, γιατί άλλο πράγμα είναι η δημοσιοποίηση εκτιμήσεων μέσω δημοσιογραφικών διαρροών.

Το γεγονός όμως ότι δόθηκαν πλάνα στη δημοσιότητα από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προσβάλει αυτή καθαυτή την αστυνομία και την συνταγματική επιταγή της, καθώς ανυπόκριτα πήρε μέρος και ταυτίστηκε με την κυβερνητική πλευρά. Ανεξαρτήτως λοιπόν με το εάν οι αριθμοί είναι σωστοί ή όχι, όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, πήρε θέση και τοποθέτηση στο διαφαινόμενο μέτωπο του διχασμού.

Λάθος σας κύριοι κι ελπίζουμε με βαθιά πίστη στα ιδανικά της Δημοκρατίας και στον θεσμικά εθνικό ρόλο της αστυνομίας, ν' αποκαταστήσετε σύντομα ακριβώς στη μέση και τη θέση και την τοποθέτηση.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ