2018-02-05 09:10:21
Φωτογραφία για ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
«Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους, το συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πάντως, το χθεσινό συλλαλητήριο όχι απλά δεν «φόβησε» την κυβέρνηση, αλλά της έδωσε ανάσα, ώστε να εντείνει τις προσπάθειες για κοινά αποδεκτή λύση με την πΓΔΜ που θα περάσει από την Βουλή «με μεγάλη πλειοψηφία». Αυτή είναι η θέση του κυβερνητικού επιτελείου και, προσωπικά, του Αλέξη Τσίπρα, η οποία διατυπώθηκε επισήμως πριν καλά καλά αποχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας οι τελευταίοι συγκεντρωμένοι.

Όσον αφορά στην «μεγάλη πλειοψηφία», συνεργάτες του πρωθυπουργού αποκρούουν κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να «φέρει» η κυβέρνηση συμφωνία στη Βουλή που να πρέπει να την «περάσει» με 151+ βουλευτές. «Η συμφωνία θα είναι τέτοια που θα μπορεί να ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΔΗΣΥ και ίσως από ΚΚΕ και από βουλευτές της Ν.Δ
. Αλλιώς δεν θα έλθει στη Βουλή διότι, απλώς, δεν θα την έχει δεχτεί η κυβέρνηση», τονίζουν. Σημειώνουν μάλιστα ότι, σε αυτό το πλαίσιο, δεν πρέπει να αποκλείεται μεταστροφή και από τον Πάνο Καμμένο ανεξαρτήτως των διαρροών που τυχόν θα έχουν οι ΑΝΕΛ. Επομένως, η προσοχή Μαξίμου και ΥΠΕΞ είναι επικεντρωμένη στην διαπραγμάτευση και στη συγγραφή του Σχεδίου Συμφωνίας που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στα μέσα του μήνα στην κυβέρνηση Ζάεφ.

Πέραν των γνωστών όρων, όπως η σύνθετη ονομασία erga omnes, με αλλαγή του Συντάγματος και απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, η Αθήνα απορρίπτει την εκδοχή της «σαλαμοποίησης», δηλαδή, λύση με δόσεις που εξακολουθεί να προκρίνει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Παρά την οργισμένη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά την Παρασκευή, ο κ. Νίμιτς επανήλθε και χθες στην θέση του για «σαλαμοποίηση», γεγονός που, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, προκαλεί ερωτηματικά.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ