2018-02-05 21:31:10
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Με το τσουβάλι οι απευθείας αναθέσεις! -Καθαρά ψηφοθηρική πολιτική από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

       Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

     Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

*************

Αγαπητοί Αναγνώστες

       Από τις 26 Γενάρη 2018 μέχρι 31 Γενάρη 2018 ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης με μια σειρά αποφάσεων του, ερήμην ακόμα και της Οικονομικής Επιτροπής, προέβη σε απευθείας αναθέσεις ενός μεγάλου χρηματικού ποσού.


        Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις αυτές. Τονίζουμε για πολλοστή φορά, ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ και δεν κρίνουμε τον εργολάβο, το προμηθευτή, τον εργαζόμενο.

ΟΜΑΔΑ Α απευθείας αναθέσεων 

(βλέπε ΑΔΑ ΩΕ46Ω6Ζ-ΩΡΡ,7ΑΩΦΩ6Ζ-ΨΓΣ, 63Ω1Ω6Ζ-1Ν)

Κατεπείγουσα Ανάθεση για την παροχή υπηρεσίας: 

  "Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ) το διάστημα 6-20 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΟ 1: Είναι δυνατόν Δήμαρχε κ. Αποστολάκη να δεχθούν οι Δημότες ότι το Νοέμβριο μήνα οι έντονες βροχοπτώσεις στο Δήμο μας είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο; -Που νομίζετε ότι απευθύνεστε; -Οι πάντες γνωρίζουμε ότι ο μήνας Νοέμβριος είναι ένας από τους κατεξοχήν μήνες έντονων βροχοπτώσεων. -Μην προκαλείτε τη νοημοσύνη των Δημοτών. -Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε μέσα σε καλύβες. Τα γνωρίζουμε από πείρα ζωής τα καιρικά φαινόμενα της περιοχής μας.. Μεταξύ των άλλων έχουμε:

   Την έγκριση της διενέργειας της εκτέλεσης της υπηρεσίας ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ 24.800 ευρώ με Φ.Π.Α με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση εξαιτίας του κατεπείγοντος.

Τα ανωτέρω εγράφησαν σε νέους κωδικούς πληρωμής  του οικονομικού έτους 2017.

ΣΧΟΛΙΟ 2: Σε μία Δημοτική Ενότητα αν κάποια υπηρεσία ή προμήθεια το ποσό είναι μεγαλύτερο από 24.800 ευρώ ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει διαγωνισμό. Συνεπώς τα περί ΕΚΤΙΘΜΩΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ 24.800 ευρώ με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση εξαιτίας του κατεπείγοντος τα αφήνω να τα κρίνουν οι Δημότες. Αυτά που σκέφτομαι εγώ, σέβομαι τον εαυτόν μου και δεν τα γράφω. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

**************

ΟΜΑΔΑ Β απευθείας αναθέσεων 

       Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη κας Σταρακά ΠΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΑΔΑ 6ΛΛΝ7Λ6-ΞΡΡ) εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων της 1ης Δεκεμβρίου 2017 είχαν ως αποτέλεσμα τη κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας έως και την 1η Μαρτίου 2018 των ΔΕ Ανακτορίου, ΔΕ Μεδεώνος και ΤΚ Βάτου Παλαίρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

        Με την αριθ πρωτ πρωτ 242/03-01-2018 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 250.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου Επιχορήγηση των ΟΤΑ "Πρόγραμμα και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄και  Β΄ βαθμού  της χώρας". Παρακαλώ δείτε την ημερομηνία 03-01-2018.

      Και παρακάτω  μεταξύ των άλλων έχουμε "οι επιπτώσεις που θα είχε για το συμφέρον των δημοτών και τη λειτουργία του Δήμου η τήρηση των διαδικασιών του ανοικτού ή κλειστού διαγωνισμού λόγω των προθεσμιών που προβλέπουν, θα ήταν δυσμενείς".

         Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ως νέος Λουδοβίκος 14 (το κράτος είμαι εγώ) προχώρησε στις αποφάσεις με ημερομηνίες 26/1/2018, 29/01/2018/, 30/01/2018, 31/01/2018 (βλέπε τις αντίστοιχες ΑΔΑ στη διαύγεια του Δήμου), ερήμην και της ίδιας της οικονομικής επιτροπής στις παρακάτω ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. 

   Βέβαια εκ των υστέρων φαντάζομαι θα περάσουν προς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή.

         Αξιοσημείωτο είναι το εξής: Προς έγκριση αποδοχής της παραπάνω επιχορήγησης από το Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε στην συνεδρίαση την 31-01-2018!!!!!!!!  

Πρωτοφανές, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Έτσι σέβεται ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (γνωστή η συμπεριφορά απέναντι στο μέλος της κ. Λιάπη) και το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Δείτε παρακαλώ τις απευθείας αναθέσεις:

 

          Ερωτώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους κυρίως της Παλαίρου, γιατί πλην της Κοινότητας Βάτου, η ΔΚ Παλαίρου, η ΤΚ Πογωνιάς, η ΤΚ Πλαγιάς, η ΤΚ Περατιάς ΔΕΝ ΚΗΡΥΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ; -Eίναι μεγάλη αδικία και άνιση μεταχείριση. Έχουμε και εδώ μεγάλες καταστροφές που χρειάζονται παρεμβάσεις. Προτείνω το θέμα να ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.  

         Με άλλη απόφαση ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης προχώρησε στη πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για ένα μήνα εργασίας. (βλέπε ΑΔΑ Ω0ΑΝΩ6Ζ-ΘΦ4). Η Πληρωμή θα γίνει από το Προϋπολογισμό του Δήμου Οικονομικού έτους 2018. Δείτε τα ονόματα:

Πολιτικό σχόλιο:

        Η  όποια επιχορήγηση του Δήμου είναι καλοδεχούμενη. Επιχορηγήσεις πήραν ο Δήμος Αγρινίου, ο Δήμος Μεσολογγίου και άλλοι Δήμοι της χώρας.

      Η διαχείριση αυτή  από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη προκαλεί. Καταργεί κάθε έννοια Δημοκρατίας. Η ισονομία και η ισοπολιτεία καταργούνται. Όλοι δεν έχουν ίσες ευκαιρίες. Αυτή είναι καθαρά ψηφοθηρική πολιτική. 

          Το τριήμερο 26,27,28 Δεκεμβρίου και όλα Σαββατοκύριακα του Γενάρη για πολλοστή φορά πήγα από άκρη σε άκρη σε όλο το Δήμο. Βεβαίως έχουμε καταστροφές. Για να είμαστε όμως δίκαιοι καταστροφές στους αγροτικούς δρόμους υπήρχαν και μάλιστα μεγάλες και πριν αυτές τις βροχές. 

        Αυτά που είδα στο Δήμο μας αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αυτή η πολιτική αντιμετώπισης της αγροτικής οδοποιίας, των ρεμάτων που διαχρονικά εφαρμόζεται στο Δήμο μας αλλά και πριν το Καλλικράτη ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΛΗΡΩΣ. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Το χαλίκι και το κοκκινόχωμα ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Με τις επόμενες βροχοπτώσεις  θα έχουμε πάλι τα ίδια. Χρειάζεται ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ. 

          Είμαι σε θέση να γνωρίζω τα χρήματα που δαπανήθηκαν και σε αυτό το τομέα από το 2013 μέχρι σήμερα. Το συνολικό ποσό που θα ανακοινώσουμε την άλλη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου κυριολεκτικά θα ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ  ΑΙΣΘΗΣΗ. Είναι τεράστιο. 

  Κατάγομαι από γεωργοκτηνοτροφική οικογένεια. Μεγάλωσα σχεδόν μέσα σε καλύβα, δίπλα στο μαντρί με τα πρόβατα. Είναι κρίμα και άδικο να ξοδεύονται τόσα χρήματα και να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες. Εδώ σταματώ. Αυτό που αισθάνομαι θα το δημοσιεύω προσεχώς.

        Ένα μόνο θα γράψω σήμερα: Πολλοί από τους σημερινούς Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου προέρχονται από γεωργοκτηνοτροφικές οικογένειες και γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι αυτή.  

   Γιατί Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, γιατί Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πολιτεύεστε με αυτό το τρόπο; 

Αγαπητοί  Συνδημότες

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ