2018-02-06 13:51:35
Φωτογραφία για Πως θα μείνεις πιστή στο πρόγραμμα της γυμναστικής σου: 8 μυστικά!
Τα οφέλη της άθλησης στο σώμα αλλά και τη διάθεσή μας είναι γνωστά. Ωστόσο, όταν δεν έχει καταφέρει κανείς να την κάνει συνήθεια, είναι πιθανό να μην επιχειρήσει καν να ξεκινήσει την προσπάθεια, ή να την εγκαταλείψει σύντομα.

Η Χριστίνα Μαυρίδου, personal trainer, δίνει συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε κάποια μορφή φυσικής άσκησης στον τρόπο ζωής σας.

1. Βρείτε τον τύπο γυμναστικής που σας ταιριάζει. Είτε είναι κάποιο άθλημα που σας ενδιαφέρει, είτε είναι ένα είδος γυμναστικής που σας αρέσει, ό,τι και αν είναι αυτό που θα σας σηκώσει από τον καναπέ, κάντε το, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!

2. Θέτοντας τη γυμναστική ως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα, απομακρύνετε την πιθανότητα να μοιάζει αγγαρεία και να την αποφεύγετε επειδή άλλες δραστηριότητες υπερισχύουν.

3. Αν δεν μπορείτε να βρείτε 30 λεπτά μέσα στη μέρα για να γυμναστείτε, προσπαθήστε να κάνετε τρία ή περισσότερα μικρά προγράμματα άσκησης. Είναι καλό να αθροίζετε τον χρόνο άσκησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


4. Βάλτε το ξυπνητήρι σας 30 λεπτά νωρίτερα! Θα ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά, με πολύ ευχάριστη και ανεβασμένη διάθεση. Προσοχή όμως, μην το κλείσετε και ξανακοιμηθείτε.

5. Τοποθετήστε τα ρούχα γυμναστικής δίπλα στο κρεβάτι, έτσι ώστε όταν ξυπνήσετε να τα φορέσετε και να ξεκινήσετε.

6. Όταν ξυπνήσετε, βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι, το οποίο σας εμπνέει και σας δίνει ρυθμό για να γυμναστείτε. Έχει αποδειχθεί ότι ακούγοντας το αγαπημένο μας τραγούδι ασυνείδητα γυμναζόμαστε κάνουμε πιο έντονα, πιο ευχάριστα και για περισσότερη ώρα.

7. Βρείτε έναν αθλητικό φίλο. Λίγο πολύ, όλοι επηρεαζόμαστε από τις παρέες μας. Αν συναναστρέφεστε με άτομα που αγαπάνε τη γυμναστική, θα σας κάνουν να την αγαπήσετε κι εσείς, κάνοντάς την τρόπο ζωής.

8. Υιοθετήστε έναν σκύλο. Εκτός του ότι θα κάνετε μια καλή πράξη δίνοντας αγάπη και στοργή σε ένα ζωάκι, θα κάνετε και καλό στην υγεία σας, καθώς δεν θα γλιτώνετε το καθημερινό περπάτημα για τις απαραίτητες βόλτες του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ