2018-02-06 14:09:07
Φωτογραφία για Υπόθεση Novartis το τελευταίο επικοινωνιακό «κόλπο» του ΣΥΡΙΖΑ - Βγαίνουν οι «σκελετοί από την ντουλάπα» - Τι σημαίνει για το πολιτικό σκηνικό η υπόθεση !!!
Η υπόθεση της Novartis αποτελούσε έναν από τους «σκελετούς στην ντουλάπα» του Αλέξη Τσίπρα. Σε ανύποπτο χρόνο, ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την ανάσυρση ανάλογων υποθέσεων, στη λογική της μάχης κατά της διαφθοράς και του διαχωρισμού από το παλιό πολιτικό σύστημα.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Της αναβίωσης του λεγόμενου «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, ως ενός από τα τελευταία επικοινωνιακά όπλα που μπορεί να επιστρατεύσει το Μαξίμου για να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για ανατροπή του παγιωμένου πλέον πολιτικού σκηνικού.

Εν μέσω διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, η ώρα αυτή φαίνεται λοιπόν ότι ήλθε και κατά τα φαινόμενα σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, γεμάτη πόλωση και ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Η υπόθεση της Novartis χτυπά, άλλωστε, τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ και δη συγκεκριμένα κορυφαία στελέχη τους, οπότε εξυπηρετεί τους σκοπούς της κυβέρνησης, η οποία από την πλευρά της διατρανώνει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.


Για το ζήτημα έγινε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό χθες βράδυ στο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό, ο φάκελος θα φτάσει σήμερα στη Βουλή και εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα και από τα δύο ισχυρά κόμματα της αντιπολίτευσης, βάζοντας ακόμη και θέμα παραπομπής τους στο Ειδικό Δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας.

 Πρόκειται κυρίως για όσους την περίοδο 2006-2015 είτε πέρασαν από το υπουργείο Υγείας είτε είχαν άμεση σχέση με αποφάσεις τιμολόγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, δηλαδή στα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη, με τους περισσότερους εξ αυτών να διαψεύδουν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και τον κανονισμό της Βουλής. Θα ενημερωθούν τα κόμματα και με βάση την ενημέρωση και τη μελέτη του ογκώδους φακέλου, θα λάβουν την απόφαση», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Σταύρος Κοντονής, ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την πλευρά του τόνισε πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους».

Απαντώντας δε στο εάν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα, επέμεινε ότι «στο νομό περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, κι όχι επ΄ ευκαιρίας αυτής».

Εξάλλου, η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση τροφοδοτήθηκε από την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο, την οποία κατήγγειλε η ΝΔ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο δεν διέψευσε την παρουσία του, αλλά επιπλέον επιβεβαίωσε ότι η συνάντησή του με την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε αυτό το περιεχόμενο, «ύστερα από δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων».

πηγή: reader.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ