2018-02-06 17:44:31
Φωτογραφία για Τι απαντούν οι πρώην υπουργοί για την εμπλοκή τους στην υπόθεση Novartis!
Τρίτη 6 Φεβρουάριος 2018

Health Report

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντούν οι πρώην υπουργοί μετά τις διαρροές για την εμπλοκή τους στο Novartis-gate.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους πρώην υπουργούς η διαρροή των ονομάτων τους στην πολύκροτη υπόθεση της Ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας. Διαβάστε ΕΔΩ: «Στη Βουλή ο καυτός φάκελος Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα των πολιτικών»

Ο ένας μετά τον άλλον δίνει τη δική του απάντηση, διαψεύδει την οποιαδήποτε σχέση ή γνώση με την υπόθεση και προαναγγέλλουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Δείτε τι απαντούν οι πρώην υπουργοί!

Γιώργος Κουτρουμάνης: Δεν είχα καμία σχέση με την τιμολόγηση φαρμάκων

Την έκπληξή του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στον σταθμό “Θέμα 104,6”, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως “δεν ήμουν ποτέ αρμόδιος για θέματα τιμολόγησης φαρμάκων. Εκείνο το οποίο θα μπορούσε να πει για μένα ήταν ότι έκανα τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μειωθεί η δαπάνη μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως υπουργός Εργασίας.


Ήταν 5,6 δισ. ευρώ η δαπάνη και όταν αποχώρησα ήταν κάτω από 3 δισ. το χρόνο”, είπε χαρακτηριστικά, για να σημειώσει πως δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα να αμφισβητήσει κανείς την τιμιότητά του.

Άδωνις: Καταθέτω μήνυση

Την καταπάτηση του Συντάγματος τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσο και από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε περίπτωση που ενημέρωσε τον υπουργό για την δικογραφία της υπόθεσης Novartis, κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως για το λόγο αυτό αύριο θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους. «Είπε μετά από «μερική άτυπη ενημέρωση» ο κύριος Παπαγγελόπουλος και αν του έχει αποκαλύψει η κυρία Τουλουπάκη έστω και μία σελίδα από την δικογραφία, θα απολογηθούν στην Δικαιοσύνη», τόνισε και εξήγησε: «Πώς το ξέρουν ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, ή από την κυρία Τουλουπάκη ή από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους οποίους προφανώς έχουν στήσει οι ίδιοι».

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Δεν είχα καμία εμπλοκή

«Εγώ δεν εξέδωσα καμία απόφαση που αφορά το φάρμακο, δεν είχα καμία εμπλοκή στο θέμα της Novartis», ξεκαθάρισε μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο πρώην υπουργός υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι κ. Λυκουρέντζος διετέλεσε υπουργός Υγείας για ένα χρόνο, από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2013. Όπως είπε τις αρμοδιότητες είχε ο κύριος Σαλμάς, «καμία απόφαση δεν έχω υπογράψει εγώ», ανέφερε. «Υπήρχαν μηχανισμοί που καθορίζονταν οι τιμές στα φάρμακα» ανέφερε .

Παράλληλα προανήγγειλε πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίων όλων εκείνων που έχουν κάνει οποιαδήποτε αναφορά που έχει γίνει στο όνομά μου και με σπιλώνει»

Αβραμόπουλος: Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα. Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα».

Σαλμάς: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έμαθε από μένα την υπόθεση Novartis

Όσον αφορά, δε, την διαρροή για εμπλοκή του ονόματός του στη σχετική δικογραφία ο ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ και ο ίδιος μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη και άρα και τον τζίρο των φαρμακευτικών εταιρειών.

Λοβέρδος: Προσφυγή στα δικαστήρια

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου στις διαρροές ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια κατά όσων επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν σκιές στην πολιτική του διαδρομή.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ