2018-02-09 19:19:09
Φωτογραφία για Με ποιους τρόπους η αλόη καταπολεμά το διαβήτη
Υπάρχουν δυο τύποι διαβήτη, οι οποίοι διαφέρουν ως προς τη σοβαρότητα και ο καθένας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο.

 Σε αυτήν την περίπτωση, η αλόη βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 και 2 και βοηθά τον ασθενή να μην εξαρτάται από τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.

Η αποτελεσματικότητα της αλόης στην καταπολέμηση του διαβήτη

Πολλές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι η αλόη μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με φυσικό τρόπο. Η γέλη από αυτό το φυτό ελέγχει τη γλυκόζη στο αίμα, βοηθώντας τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη. Δημοσιευμένες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση χυμού αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και ως εκ τούτου μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία ατόμων με διαβήτη -κυρίως τύπου 2.

Η τακτική κατανάλωση αλόης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας των νεφρών και στην υγεία του παχέος εντέρου, δύο από τα όργανα που επηρεάζονται περισσότερο από διαβήτη. Αν συνδυαστεί με μια διατροφή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του διαβήτη φυσικά.


Μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα σε ασθενείς με αφύσικα υψηλά επίπεδα αυτών των μορίων (π.χ. σε ορισμένα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή σε όσους πάσχουν από ηπατική νόσο), καθώς και στο μειωμένο πρήξιμο και στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων και ελκών που αποτελούν συχνές επιπλοκές του διαβήτη, και συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν.

Η τακτική κατανάλωση της αλόης σε συνδυασμό με μια διατροφή που περιλαμβάνει μικρή ποσότητα υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του διαβήτη με φυσικό τρόπο.

Η καθημερινή λήψη δυο δόσεων αλόης βέρα ή 5 με 15 ml μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Πώς να συμπεριλάβετε την αλόη στη διατροφή σας

Για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας προσπαθήστε να καταναλώνετε μόνο αγνό ζελέ αλόης που είναι ακόμη φρέσκο. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να αφαιρέσετε το ζελέ μέσα από τα φύλλα του φυτού και να καταναλώνετε καθημερινά ένα κουταλάκι του γλυκού. Όταν συνηθίσετε τη γεύση και την υφή του, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση σε τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ακόμη μια καλή επιλογή είναι να προσθέτετε το ζελέ της αλόης σε χυμούς και smoothies. Συνδυάζετε εύκολα με άλλα υλικά και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτός είναι πιο γευστικός τρόπος για να το καταναλώνουν.

Επιπροσθέτως, όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, η αλόη είναι καταπληκτική για το δέρμα και για την αποφυγή των συνεπειών του λεγόμενου διαβητικού ποδιού.

Ωστόσο, θυμηθείτε ότι αν πάσχετε από αυτή την ασθένεια, θα πρέπει ν’ ακολουθείτε επίσης ειδική διατροφή και να γυμνάζεστε.

Και μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε αμφιβολίες ή πριν δοκιμάσετε εναλλακτικές θεραπείες ώστε να μπορεί να σας επιβλέπει.

Πώς να καταναλώσετε σωστά την αλόη βέρα για να αντιμετωπίσετε τον διαβήτη

Για να είναι αποτελεσματική η αλόη βέρα στην καταπολέμηση του διαβήτη, βεβαιωθείτε πως είναι όσο πιο αγνή γίνεται.

Γι’ αυτό, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε απευθείας το φυτό, από το ν’ αγοράζετε προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί με αυτήν την ουσία.

Αν έχετε κήπο, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, μην απογοητεύεστε. Ένα μπαλκόνι ή ένα παράθυρο είναι πάντα χρήσιμα στο να τοποθετήσετε μια γλάστρα.

Η συνιστώμενη δόση είναι δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα (30 γραμ.) από το ζελέ που περιέχουν τα φύλλα της αλόης βέρα.

Εάν ακολουθήσετε αυτή τη δοσολογία τότε θα είστε σε θέση να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου έως 50% σε δύο μήνες.

Αν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε φρέσκο φύλλο αλόης, απλώς πλύνετέ το καλά και αποσπάστε την ποσότητα ζελέ που χρειάζεται να καταναλώσετε. Έπειτα τυλίξτε το φύλλο σε μεμβράνη και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ