2018-02-10 08:09:03
Φωτογραφία για «Λευκός» Ιππότης ο Μυτιληναίος για τη ΔΕΗ
Ως «Λευκός» Ιππότης λειτουργεί για την ΔΕΗ ο όμιλος Μυτιληναίου, καθώς κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης της μονάδας Αμυνταίου της ΔΕΗ με 110 εκατ. ευρώ και

παράλληλα σύμβαση πώλησης ρεύματος με διάρκεια μέχρι το 2030 για 300 έως 400 μεγαβάτ.

Η πρόταση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο κ. Ε. Μυτιληναίος σε συνάντηση με αναλυτές είχε αναφέρει ότι «για να ανοίξει ο ανταγωνισμός χρειάζεται να επενδυθούν σοβαρά κεφάλαια». Με τη την πρόταση προκύπτουν όχι μόνο αμοιβαία οφέλη για τους δυο συμβαλλόμενους, αλλά και για τις υπόλοιπες βιομηχανίες καθώς η πρόταση κάνει αναφορά και στην συμμετοχή κι άλλων βιομηχανιών που θα θελήσουν να αποκτήσουν ανταγωνιστική τιμή ρεύματος.

Με την πρόταση, όμως, η ΔΕΗ θα αποκτήσει μια σημαντική ρευστότητα σε μια περίοδο που αναζητά κεφάλαια ενώ από την άλλη πλευρά ο Μυτιληναίος διασφαλίζει – ως καταναλωτής – ανταγωνιστική τιμή ρεύματος για την Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθούν μνημονιακοί στόχοι δηλαδή να αφαιρεθεί το μερίδιο της Υψηλής Τάσης (έως και 20%) από τους υποχρεωτικούς στόχους για τη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ στη λιανική αγορά.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ