2018-02-10 19:00:49
Φωτογραφία για Τι είναι το cyberbullying
Ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου περιλαμβάνει ένα πλήθος πραγμάτων, μεταξύ πολλών άλλων, απειλές, εξύβριση ή ακόμη και δημοσιοποίηση ευαίσθητου περιεχομένου του θύματος (π.χ. προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο ή άλλο υλικό) η οποία λαμβάνει χώρα εξολοκλήρου μέσω internet.

Οι ενέργειες αυτές συχνά έχουν στόχο να βλάψουν ή να εξευτελίσουν το θύμα στα μάτια της υπόλοιπης κοινότητας, ενώ πολύ συχνά οι θύτες εκβιάζουν τα θύματα τους με στόχο την απόκτηση χρηματικού ή άλλου οφέλους.

Η πιο διαδεδομένη μορφή cyberbullying είναι μέσω της πασίγνωστης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, του facebook, είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, είτε ακόμη και μέσω δημόσιων αναρτήσεων.

Άλλες μορφές μπορεί να είναι παρενόχληση μέσω απειλητικών email, καυγάδες σε υβριστική γλώσσα μέσω μηνυμάτων σε κοινωνικά ή άλλα δίκτυα, chatroom κλπ.

Μια μορφή παρενόχλησης είναι και η παραβίαση των κωδικών εισόδου των θυμάτων στους λογαριασμούς email ή κοινωνικών δικτύων και η αποστολή ενοχλητικού υλικού.


Επίσης, cyberbullying θεωρείται και η εξάπλωση μιας φήμης ή ενός κουτσομπολιού μέσω διαδικτύου με σκοπό την ηθική εξόντωση του θύματος ή ακόμη και ο ψηφιακός αποκλεισμός του υποψήφιου θύματος από κάποια ομάδα.

Πού μπορεί να συμβεί:

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

Στα δωμάτια συναντήσεων (chat rooms)

Σε σελίδες διαμοιρασμού και προβολής βίντεο

Σε ιστολόγια (blogs) ή άλλες ιστοσελίδες που στοχεύουν να βλάψουν άτομα

Αντιμετώπιση:               

Εάν πέσουμε θύμα εκφοβισμού, σταματάμε αμέσως την επικοινωνία με το θύτη.

Δεν προωθούμε εκφοβιστικά μηνύματα.

Αν γνωρίζουμε κάποιο φίλο που είναι θύτης τον συμβουλεύουμε να σταματήσει.

Φιλτράρουμε ηλεκτρονικά μηνύματα από άτομα που μας παρενοχλούν και μπλοκάρουμε την πρόσβασή τους στο ιστολόγιο μας.
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ