2018-02-10 22:33:10
Φωτογραφία για Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για τον Παναθηναϊκό
Χωρίς ντροπή και χωρίς φρένα συνεχίζει την κατηφόρα ο Παναθηναϊκός που έχασε από... έναν παίκτη (τον μαγικό Κόντε) και στα Γιάννενα 2-1, καθώς πλέον το παράτησαν και οι έτσι κι αλλιώς «λίγοι» παίκτες του Μία ομάδα μόνος του ήταν απόψε στα Γιάννενα ο Πέδρο Κόντε κάνοντας τα... πάντα στον αγωνιστικό χώρο και χαρίζοντας ουσιαστικά την πολύτιμη νίκη στον ΠΑΣ απέναντι στον Παναθηναϊκό (2-1), που παραμένει δίχως τρίποντο μακριά από τη Λεωφόρο.

Ο Ισπανός στράικερ ήταν ασταμάτητος, πέτυχε δύο γκολ και ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων για την πράσινη άμυνα, εκθέτοντάς τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Χάρη στον εντυπωσιακό Κόντε, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες για πρώτη φορά μετά τις 28 Οκτωβρίου, επικρατώντας του Παναθηναϊκού μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Οι «πράσινοι» και δη το κέντρο της άμυνάς τους, έκαναν τραγικά ατομικά λάθη, επιβεβαιώνοντας, πέραν του ότι είναι... λίγοι, ότι το έχουν παρατήσει και παίζουν στο ρελαντί για να βγει απλώς η σεζόν.


Στα πρώτα λεπτά του ματς ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και μάλιστα στο 6ο λεπτό απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λουντ είδε τον αμαρκάριστο Δώνη στο ύψος της περιοχής, αυτός σούταρε διαγώνια, ο Βελλίδης απόκρουσε ασταθώς σερβίροντας τη μπάλα στον Μυστακίδη που έστειλε τη μπάλα άουτ με την εστία να είναι κενή!

Ο ΠΑΣ αντέδρασε στο 8’ με τον Μπετρά να πλασάρει χωρίς δύναμη από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα, ενώ ο Μπετρά και πάλι στο 11’ φάνηκε απειλητικός, αυτή τη φορά από σέντρα του Καρανίκα, όμως τελείωσε με άσχημο τρόπο τη φάση. Στο 24’ ο Τζανδάρης με κάθετη πάσα βρήκε τον Μυστακίδη που σούταρε διαγώνια στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 25’ πάλι ο Μυστακίδης συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Δώνη και σούταρε, με τον Βελλίδη να αποκρούει σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δώνης σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα (δεν φάνηκε καθαρά εάν) βρήκε στο χέρι του Μιχαήλ αλλά ο Σιδηρόπουλος άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25’ κόντρα στη ροή του αγώνα και με μία ξαφνική αντεπίθεση που βρήκε ανοργάνωτη την πράσινη άμυνα. Ο Κάτσε σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε, ο Μπατρά πήρε την απόκρουση και έψαξε τον Κόντε που πέρασε πολύ εύκολα τον Οικονόμου και πλάσαρε στην έξοδο τον Βλαχοδήμο (1-0). Στο 39’, ξανά σε αντεπίθεση, ο Μανθάτης σούταρε έξω από την περιοχή, ο Βλαχοδήμος έδιωξε ασταθώς, αλλά το σουτ του Κόντε που ακολούθησε πέρασε δίπλα απ’ τα δοκάρια.

Στο 45’, ωστόσο, ο ΠΑΣ έκανε το 2-0 με ένα φανταστικό γκολ του τρομερού Κόντε με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση, σε μία φάση που ξεκίνησε από βολέ του Βελλίδη και στρώσιμο της μπάλας προς τον Ισπανό στράικερ μετά από τη εναέρια μονομαχία των Μπετρά-Γιόχανσον.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κόντε να κάνει τη διαφορά, καθώς οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων ήταν απόλυτα μοιρασμένες (τέσσερις προς την εστία) και η κατοχή 63-37% υπέρ των πράσινων. Η εκτελεστική δεινότητα του Κόντε και οι υποδειγματικές αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, εν τούτοις, έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 47΄ μετά από σέντρα του Οικονόμου και άστοχη προβολή του Μυστακίδη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά στο 51’ ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζανδάρη με τον Κόντε να δίνει στον Μπετρά το σουτ του οποίου έβγαλε ο Βλαχοδήμος.

Τρία λεπτά αργότερα (54’) ο Κάτσε εκτέλεσε συρτά φάουλ στρώνοντας τη μπάλα προς τον Μυστακίδη τον οποίο βρήκε με προβολή στο πόδι ο Μιχαήλ, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν αντιλήφθηκε την παράβαση.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 69’ με το νεαρό Χατζηγιοβάνη (που είχε μπει στο ματς τέσσερα λεπτά νωρίτερα) να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά και να γυρίζει τη μπάλα προς τον Αλτμαν, με τον Γαρουφαλιά να παρεμβαίνει και να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 77’ ο Γιόχανσον βρήκε ωραία τον Κουλιμπαλί μέσα στην περιοχή, που γύρισε μεν σωστά απέναντι στον Γαρουφαλιά, αλλά σούταρε άστοχα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Γιάκος (73’ Βιντάλ), Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Μπουκουβάλας (84’ Αποστολόπουλος), Μπετρά (79’ Μπέριος), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Τζανδάρης (56’ Αλτμαν), Λουντ (80’ Πίσπας), Μυστακίδης (65’ Χατζηγιοβάνης), Δώνης.

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε ως σχηματισμό του ΠΑΣ Γιάννινα το προσφιλές του 3-5-2, με τον Βελλίδη κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Σκόνδρα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο κεντρικούς αμυντικούς, τον Καρανίκα δεξιό μπακ χαφ και τον Μπουκουβάλα στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά, τους Γαρουφαλιά, Γιάκο και Μανθάτη κεντρικούς μέσους και τον Μπετρά με τον Κόντε επιθετικό δίδυμο.  Οι αλλαγές του προπονητή του ΠΑΣ στη διάρκεια του αγώνα αφορούσαν σε πρόσωπα και όχι στο σχηματισμό.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε επίσης τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 3-5-2, με τον Βλαχοδήμο στη θέση του τερματοφύλακα, τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο και Οικονόμου τριάδα στο κέντρο της άμυνας, τον Κουλιμπαλί δεξιό μπακ χαφ και τον Ινσούα αριστερό τους Τζανδάρη, Κάτσε και Λουντ στον άξονα και τον Μυστακίδη και τον Δώνη στην κορυφή της επίθεσης.

Από το 65’ και μετά την είσοδο του Χατζηγιοβάνη στο ματς, ο σχηματισμός του Παναθηναϊκού τροποποιήθηκε σε 4-4-1-1 ενώ από το 80’ έγινε 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Πέδρο Κόντε έκανε «μαγικά» στους Ζωσιμάδες και η αποψινή νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ασταμάτητος και με τα δύο γκολ που πέτυχε έκρινε το αποτέλεσμα. Τραγική η τριπλέτα των πράσινων μετόπισθεν και δη οι Οικονόμου και Κολοβέτσιος, γκολ που δεν… χάνεται έχασε ο Μυστακίδης στο 6’ που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα του ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες μετά από τα τέλη του Οκτώβρη βελτιώνοντας τη βαθμολογική του θέση και παρότι δεν έθελξε με την εμφάνισή του ήταν εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις και στην τελική η ουσία είναι αυτή που μετράει.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έμεινε πάρα πολύ πίσω ως προς τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και δίνει την αίσθηση ότι έχει αφεθεί στη μοίρα του, έχοντας σοβαρό έλλειμμα ποιότητας. Μοναδικό ελαφρυντικό για τους πράσινους ότι είναι μία (ακόμα) καινούρια βερσιόν ομάδας που φυσιολογικά είναι ασύνδετη, ενώ για να σκοράρει πρέπει να κάνει κοντά στις 10 τελικές.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Κατάχρηση σφυριγμάτων έκανε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος που δεν έκανε το μεγάλο λάθος αν και ελέγχεται για την προβολή του Μιχαήλ στη φτέρνα του Μυστακίδη εντός περιοχής στο 54’ όπου δεν αντιλήφθηκε την παράβαση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ