2018-02-11 12:00:45
Φωτογραφία για Γιατί συχνά ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι;
Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους να διαπιστώνουν πως μπορούν να ξυπνούν λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι τους. Αλλά υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Oι ειδικοί εξηγούν πως το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με το λεγόμενο κιρκάδιο ρυθμό, ένα εσωτερικό ρολόι του οργανισμού μας 

Οι κιρκάδιοι ρυθμοί καθιστούν τους οργανισμούς ικανούς να προσμένουν και να προετοιμάζονται για τις επερχόμενες περιβαλλοντικές αλλαγές. Η ρυθμικότητα είναι σημαντική για τη ρύθμιση και το συντονισμό των εσωτερικών μεταβολικών διεργασιών με το περιβάλλον.

Με λίγα λόγια, εάν κοιμάστε και ξυπνάτε την ίδια ώρα ο οργανισμός σας έχει συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Επίσης, ο κύκλος του ύπνου ρυθμίζεται από ορισμένες πρωτεΐνες, επηρεάζοντας την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Μάλιστα, εάν ακολουθείτε μια ρουτίνα, το σώμα σας μαθαίνει να αυξάνει τα επίπεδα αυτών των πρωτεϊνών, την ώρα που χτυπά το ξυπνητήρι και συγκεκριμένα οι πρωτεΐνες θα αρχίσουν να αυξάνονται μία ώρα πριν ξυπνήσετε και ως εκ τούτου θα μπορείτε να ξυπνάτε λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι που χτυπά πάντα συγκεκριμένη ώρα.

Φυσικά τις περισσότερες φορές το ξυπνητήρι χτυπά και εσείς ακόμα κοιμάστε, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είστε πολύ κουρασμένοι ή δεν έχετε πολύ άστατα ωράρια ύπνου.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Nomads: Κάνουν comeback...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Nomads: Κάνουν comeback...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ