2018-02-12 15:20:14
Φωτογραφία για Μείωση συντάξεων ή αύξηση φόρων (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Παράκαμψη με μετάθεση των μέτρων έναν χρόνο αργότερα σκοπεύει να ζητήσει η κυβέρνηση... από τους δανειστές! Μάλιστα βρίσκεται σε δίλημμα.

Αύξηση φόρων το 2019 ή μείωση συντάξεων; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή Η επίσπευση της κατάργησης του αφορολογήτου φέρνει επιπλέον φόρο 220-620 ευρώ σε εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο, η μείωση των συντάξεων, φέρνει από 50-350 ευρώ μειώσεις σε 2.600.000 συνταξιούχους κάθε μήνα!

Βλέποντας η κυβέρνηση ότι 2.600.000 θα υποστούν τεράστιες απώλειες λόγω του επανυπολογισμού, προσπαθεί να μεταθέσει το μέτρο για το 2020 σε μία άλλη κυβέρνηση και να φέρει αντί των μειώσεων των συντάξεων έναν χρόνο νωρίτερα την αύξηση των φόρων. Φαίνεται, μάλιστα, ότι το προωθούν στην κυβέρνηση βλέποντας ότι έρχεται διπλό σοκ… σε μία διετία.

Οι ειδικοί βλέπουν μειώσεις στις συντάξεις που θα φέρουν τα πάνω-κάτω... Το πολιτικό κόστος βαρύ και οι επιπτώσεις απίστευτες. Οι μειώσεις θα φθάνουν έως το 25% από 1/1/2019. Αυτό αφορά τους παλαιούς συνταξιούχους, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 θα ζουν με σύνταξη των 500 ευρώ.


Το δράμα, τονίζει η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου, θα συνεχιστεί με τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, με μειώσεις που καθιστούν τις συντάξεις απλά επιδόματα.

Ποιες είναι οι μειώσεις

Κατά τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο, «όλοι οι συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι βγήκαν πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου, θα έχουν απώλειες τριών συντάξεων λόγω μείωσης 18% της προσωπικής διαφοράς, ενώ έρχεται μείωση 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων συζύγου και τέκνων».

Να τονισθεί ότι «πάγωσαν» οι συντάξεις έως το 2022, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και οι συντάξεις χηρείας όπως και αναπήρων ισοπεδώθηκαν.

Ουσιαστικά όλοι οι Έλληνες συνταξιούχοι θα δουν εντός του 2018 τι θα χάσουν. Σύμφωνα με τον Ν. 4387/2016, το υπουργείο Εργασίας πρέπει να στείλει σε κάθε συνταξιούχο στα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων τι θα τους πάρει. Έως αυτή την ώρα το 70% των συντάξεων που επανυπολογίζονται εμφανίζουν μεγάλες μειώσεις.

Παλαιοί συνταξιούχοι

Ο επανυπολογισμός κόβει έως 18%. Ό,τι περισσεύει κόβεται οποιαδήποτε στιγμή. Ο Ν.4472/2017 λέει ότι (άρθρ. 1 παρ. 2) η προσωπική διαφορά καταργείται την 1η/1/2019, αλλά η τελική μείωση που θα έχουν οι συντάξεις δεν θα υπερβαίνει το 18%. Όμως, το συνολικό ποσοστό της μείωσης μαζί με τη μείωση των επικουρικών και των οικογενειακών επιδομάτων αγγίζει το 25%.

Νέοι συνταξιούχοι

Όσοι βγήκαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου χάνουν έως και 30% «μπαμ και κάτω»! Μάλιστα υπάρχουν συντάξεις κοντά στα 380 και 400 ευρώ. Μάλιστα πολλές συντάξεις φτάνουν τα 288 ευρώ. Δηλαδή, τονίζει η κα Νικολοπούλου, αυτή την ώρα ο ΕΦΚΑ δίνει κατώτατη ακόμη και 288 ευρώ για μειωμένη σύνταξη γήρατος, έως 414,90 ευρώ αντί  486 ευρώ που ίσχυαν πριν Τα ίδια ισχύουν και με την εθνική σύνταξη, που είναι τριών ταχυτήτων.

Στα 384 ευρώ με 20 έτη εργασίας.

Στα 345 ευρώ με 15ετη.

Ουσιαστικά έχουμε πενταπλό σοκ. Αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση κύριων-επικουρικών, μείωση επιδομάτων, κατάργηση ΕΚΑΣ.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10/02/2018 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ)

__________________

Υ.Γ.: Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: «Ψυχρολουσία» για τους συνταξιούχους (αποστράτους) από την προσωπική διαφορά
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ