2018-02-13 09:08:57
Φωτογραφία για Γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και οι νέοι γιατροί! Τι δήλωσε το Κίνημα Νέων Γιατρών
Τρίτη 13 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι νέοι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για το θεσμό του «οικογενειακού γιατρού».

Ξεκάθαρη θέση εναντίον των απαξιωτικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές 70 λεπτά ανά ασφαλισμένο μικτά το μήνα, πήραν οι νέοι γιατροί μέσα από το Κίνημα Νέων Ιατρών (ΚΙΝΙ).

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) με υπόμνημά τους οι νέοι γιατροί κοινοποίησαν την απόφασή τους

να μη συμμετάσχουν στην προκήρυξη της νέας σύμβασης, τόσο εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών όσο και για τον τρόπο λειτουργίας και του ωραρίου στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήσαν Γενική Συνέλευση προκειμένου να αναλύσουν διεξοδικά τις παραμέτρους της σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι η παράταση που δόθηκε έληξε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Αιτήσεις τέλος στον ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς! Λήγει η προθεσμία»


Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εξήρε το ήθος και την αξιοπρέπεια των νέων γιατρών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γεγονός αυτό τιμά ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες που έχουν αδικηθεί συστηματικά από την πολιτεία και παραμένουν στην Ελλάδα, δίνοντας καθημερινά μαθήματα αξιοπρέπειας στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος. Γνωστοποιήθηκε στο σώμα το νομικό πλαίσιο των διεκδικήσεων που θα δρομολογηθούν προσεχώς».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ