2018-02-13 09:56:42
Φωτογραφία για Αποστολή Ψηφίσματος από την ημερίδα: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός –Ο Φωτιστής του Γένους και η Ιόνια Οδός»
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

«ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Πληροφορίες: Πρόεδρος

Χρήστος Γερ. Σιάσος

Σταυροπούλου 1, τ.κ. 30200

Μεσολόγγι, e -mail: [email protected]

Κιν. 6972706793 

Αιτωλικό 8 Φεβρουαρίου 2018

ΘΕΜΑ: Αποστολή ψηφίσματος και σχετικής αλληλογραφίας από την Ημερίδα με θέμα: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – ο Φωτιστής του Γένους – και η Ιόνια Οδός».

    Με την παρούσα επιστολή  μας, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου πραγματοποίησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 Ημερίδα με θέμα: «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ - Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ  ΚΑΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ».      Όλοι οι Εισηγητές αναφέρθηκαν στο πολυποίκιλο  έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που τον καταξίωσε ως παγκόσμιο σύμβολο του Ελληνικού Πολιτισμού. Ο Ισαπόστολος Κοσμάς τιμάται σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Ρωσία, Σερβία, Βουλγαρία, Αρμενία, ΗΠΑ, Κύπρο, Ουκρανία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο.  


        Η Ιόνια Οδός, που έγινε επί των ημερών σας, είναι ένα θαυμαστό γεγονός και διασχίζει, σήμερα, όλη σχεδόν την Ελλάδα. Μηδένισε τις αποστάσεις και ένωσε τους κατοίκους των περιοχών, όπως ακριβώς το έκανε και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός οδοιπορώντας. Εκείνος για να ενώσει τους Έλληνες και να διατηρήσει την Εθνική τους ταυτότητα και μνήμη.

           Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, και θέλοντας να τιμήσουμε τον Άγιο, Σας παρακαλούμε να ικανοποιήσετε την επιθυμία όλων των Αιτωλοακαρνάνων και όχι μόνο, για παράλληλη ονομασία της Ιόνιας Οδού  σε: «Διαδρομή Αγίου Κοσμά Αιτωλού». Θα είναι μια ιστορική απόφαση για την  Παιδεία, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τον Πολιτισμό.  Περιμένουμε και ελπίζουμε να λάβετε τη σωστή απόφαση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση και τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΣΟΣ   ΔΕΣΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ 

Καθηγητής                         Καθηγήτρια

Πίνακας αποδεκτών:   

Πρωθυπουργό Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα

Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη

Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Μαυραγάνη

ΜΜΕ -  Έντυπα και Ηλεκτρονικά 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

       Όλοι οι συμμετέχοντες σ’ αυτή την Ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» διαπνεόμεθα από το ίδιο όραμα με τους διοργανωτές. Αυτό το κοινό όραμα, μας εμπνέει και μας ενώνει να διακονούμε και να διεκδικούμε ό,τι θα διεκδικούσε κάθε πιστός Ορθόδοξος  Έλληνας για τον Άγιό μας, τον Εθνομάρτυρα, τον του Κόσμου Κόσμον και των Θερμίων το καύχημα, τον Προστάτη μας και Προστάτη όλου του Ελληνικού Έθνους, τον Διαφωτιστή του Γένους, Πατρο - Κοσμά τον Αιτωλό. 

         Σήμερα, από αυτό εδώ το Εθνικό προσκλητήριο, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων, ήρθε η ώρα να συνεργασθούν η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία με την Πολιτεία έτσι ώστε από την απόλυτα τεκμηριωμένη τοποθέτηση όλων των εισηγητών να υλοποιηθεί η πρότασή μας ώστε η Ιόνια Οδός  που η ολοκλήρωσή της τελείωσε το έτος 2017, να λάβει παράλληλα και το όνομα του Αγίου και Προστάτη της Δυτικής Ελλάδας, Κοσμά του Αιτωλού με τίτλο: «ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ», που πάντα θα προσφέρει Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, Παιδεία, Δημοκρατία, Ελευθερία, Πολιτισμό. 

           Η Αιτωλοακαρνανία των Αγίων και των Διδασκάλων του Γένους, χαρακτηρίζεται ως Αγιοτόκος, ως τόπος αγώνων και θυσιών. Ευλογημένες υπάρξεις, με το λόγο τους έχτιζαν συνειδήσεις, κρατούσαν όρθιο τον σκλαβωμένο Ελληνισμό, όπου στο τέλος γονάτιζαν και έπεφταν από τα χτυπήματα των βαρβάρων και τα βασανιστήρια.  Όλοι τους υπηρέτησαν την Πατρίδα σε πολύ δύσκολους καιρούς για τον καθένα, άνοιξαν δρόμους, Αγάπης,  Ειρήνης, Ευημερίας, Ανάπτυξης και οφείλουμε να εμπνεόμαστε από το έργο όλων αυτών και να τους τιμούμε. Ο Άγιος και Προστάτης μας Κοσμάς ο Αιτωλός δια απαγχονισμού θανατώθηκε, στις 24 Αυγούστου 1779, στο Κολικόντασι  της Βορείου Ηπείρου - Αλβανίας. 

           Ορόσημο η σημερινή ημέρα για τον τόπο μας και όλοι μαζί ας κάνουμε την επανάσταση, της Αγάπης, της Αλήθειας, του Δικαίου. Έτσι, το ζητούμενο  είναι να τιμηθεί η ιστορική μνήμη του Αγίου μας και δι’ αυτής να ενισχυθεί η αυτοσυνειδησία μας, αυτό βεβαίως στις ημέρες μας, θα είναι το ελάχιστο που εμείς μπορούμε να κάνουμε.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ