2018-02-13 13:19:19
Φωτογραφία για Ξανάνοιξε το Ritz-Carlton στο Ριάντ, που είχε γίνει «χρυσή φυλακή»
Άνοιξε και πάλι για το κοινό το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Ριάντ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί επί τρεις μήνες σαν «χρυσή φυλακή», για δεκάδες πρίγκιπες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας που συνελήφθησαν στο πλαίσιο άνευ προηγουμένου έρευνας για διαφθορά.

Το ξενοδοχείο είχε κλείσει για τους πελάτες μετά την έναρξη στις 4 Νοεμβρίου της ευρείας επιχείρησης κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν.

Χθες οι πρώτοι πελάτες του Ritz-Carlton έγιναν δεκτοί με καφέ, χουρμάδες και χαμόγελα από το προσωπικό, από το οποίο είχε ζητηθεί να μην μιλήσει στους δημοσιογράφους για την παραμονή στο ξενοδοχείο εκατοντάδων πριγκίπων και αξιωματούχων.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου δέχθηκε τους πρώτους πελάτες που είχαν κλείσει δωμάτια, η τιμή των οποίων ξεκινά από 541 ευρώ το βράδυ.

Το πρωί, πηγή του ξενοδοχείου εξήγησε ότι είχαν φύγει από το κτίριο όλοι οι κρατούμενοι
. Αρκετοί από τους 381 υπόπτους για διαφθορά κρατούνταν στο Ritz-Carlton. Μεταξύ των υπουργών, των πρώην υπουργών, των πριγκίπων και των επιχειρηματιών που συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο διάσημο ξενοδοχείο ήταν και ο αλ Ουάλιντ μπιν Τάλαλ, ξάδερφος του πρίγκιπα διαδόχου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος στις 27 Ιανουαρίου αφού κατέληξε σε συμφωνία με τις αρχές για την καταβολή ενός υπέρογκου ποσού. Ο μπιν Τάλαλ είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας, Σάουν αλ Μόζεμπ, οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι αρχές με κάποιους από τους κατηγορούμενους θα αποφέρουν στο κράτος περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια ριάλ (περίπου 87 δισεκ. ευρώ).

Ο γενικός εισαγγελέας είχε επισημάνει στα τέλη Ιανουαρίου ότι περίπου 56 κατηγορούμενοι εξακολουθούσαν να είναι υπό κράτηση, χωρίς όμως να διευκρινίσει πού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ