2018-02-15 15:04:23
Φωτογραφία για ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ
Έκκληση για αποφυγή της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων που είχε με τους υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας και ότι ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό του εμβολισμού πλοίου του Λιμενικού.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν στο τηλέφωνο και απευθύνω έκκληση να συνεχιστούν οι επαφές έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, να μειωθούν οι εντάσεις και να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση», είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες είναι «πολύτιμοι σύμμαχοι». «Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν πραγματικά προβλήματα και η κλιμάκωση της διαμάχης και της έντασης μεταξύ τους», υπογράμμισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.


«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στο αίθριο του υπουργείου Ναυτιλίας, στέλνοντας προς την Άγκυρα μήνυμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και τήρησης των αρχών της καλής γειτονίας.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας» για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παίζει παιχνίδια», αλλά «μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. και κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή». «Σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ