2018-02-15 18:47:29
Φωτογραφία για Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: «Αποστρατείες, λόγω ορίου ηλικίας ΕΜΘ-ΕΠΟΠ»
Ερώτηση 2736/18-01-18 της Βουλής των Ελλήνων

Ένα μείζον θέμα που απασχολεί τους ΕΜΘ-ΕΠΟΠ είναι το πολύ σοβαρό θέμα των αποστρατειών λόγω ορίου ηλικίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συντάξεις τους και τις αποδοχές τους γενικότερα. Το ΓΕΣ πρόσφατα εξέδωσε διαταγή αυτεπάγγελτης αποστρατείας ΕΜΘ λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με το Ν. 445/74 «Περί ιεραρχίας και προαγωγών Ανθυπασπιστών και Μονίμων και Εθελοντών Οπλιτών Ενόπλων Δυνάμεων», στο άρθρο 39 παρ. 2, προβλέπεται αποστρατεία λόνω ορίου ηλικίας στα 54 και 50 στους βαθμούς Ανθυπασπιστή και Υπαξιωματικού αντίστοιχα. Μία τέτοια πρακτική είναι άδικη για τα συγκεκριμένα στελέχη, αλλά και με επιπτώσεις στην λειτουργία των Ενόπλων μας Δυνάμεων εν γένει, κάτι που έχει επισημανθεί και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση στο ΝΔ 445/74 (Α160) ώστε οι Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί των συγκεκριμένων κατηγοριών να αποστρατεύονται με την συμπλήρωση του πεντηκοστού όγδοου (58ού) έτους της ηλικίας τους;

Ο Βουλευτής

Νικόλαος Κούζηλος

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ