2018-02-15 19:12:34
Φωτογραφία για Στους δέκα ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη
Από την αρχή της περιόδου, έχουν καταγραφεί 43 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 42 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε αυτήν την εβδομάδα στα θύματα της εποχικής

γρίπης. Σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά δέκα άνθρωποι έχουν καταλήξει λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Από την αρχή της περιόδου, έχουν καταγραφεί 43 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 42 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από τους ασθενείς αυτούς, εμβολιασμένοι ήταν μόλις τέσσερις (10%). Πρόκειται για 26 άνδρες και 16 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 81 έτη. Σε ό,τι αφορά τον τύπο της γρίπης, τα 21 από τα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 21 στον ιό γρίπης τύπου Β.

Από τους δέκα θανάτους που έχουν καταγραφεί, οι εννέα αφορούν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Ωστόσο, κανείς δεν είχε εμβολιαστεί με αντιγριπικό εμβόλιο, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου που έπρεπε να εμβολιαστεί για τη γρίπη. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 39 έως 87 έτη.

Οι  ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνουν πως η χώρα παραμένει σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης και συνιστούν αντιγριπικό εμβολιασμό, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ