2018-02-15 20:24:48
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πανηγύρι απ’ ευθείας αναθέσεων στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ!! -Προκαλείτε τους Δημότες, σταματήστε τη κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος!
      -Η κατάσταση «έχει ξεπεράσει κάθε όριο». Για σήμερα έχουμε Γενικό Σύνολο δαπάνες 47.088 ευρώ.

    -Σε ότι αφορά τα σημερινά ποσά προκαλούν. Προκαλούν τη νοημοσύνη των Δημοτών. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα, 600 ευρώ για καραμέλες και ζαχαρωτά, 120 κιλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, 4.898 ευρώ η αμοιβή για τη καλλιτεχνική ερμηνεία του κ. Παπαϊωάννου Θεόδωρου, απίστευτα ποσά για αναψυκτικά: πχ 460 ευρώ για 25 παιδιά και τις μανάδες τους.  Δεν συνεχίζω. Η αγανάκτηση μου και η δική σας είναι δεδομένη και αιτιολογημένη. 

      -Τα ποσά αυτά σε συνθήκες απόλυτης φτωχοποίησης προκαλούν. Δεν μπορεί να ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα με αυτό τον τρόπο και οι πόλεις και τα χωριά να είναι εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους. Οι πλειοψηφίες που σχηματίζονται στα Δ.Σ. δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα. Αυτή δεν είναι χρηστή διοίκηση. 

   -Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να συμβάλλουν αποφασιστικά στο σταμάτημα αυτής της απαράδεκτης πολιτικά, δεοντολογικά, ηθικά πολιτικής. Γύρω σας υπάρχει φτώχεια. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ; 


*****************

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απο  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

    Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

************

Ερωτώ το Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας κ. Παντελή Αποστολάκη: 

 -Πόσα χρηματικά εντάλματα δαπανών εκδώσατε κατά τη διάρκεια στη θητεία σας και πόσα από αυτά στείλατε για έλεγχο στον Επίτροπο και γιατί;

Αγαπητοί Αναγνώστες

  Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβούλιου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης από το Φλεβάρη του 2017 και μετά έχει ως εξής. Πρόεδρος ο κ. Παντελής Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος η κα Βέμη – Καρέλου Αθηνά, μέλος του ΔΣ ο κ. Φραδέλος Κων/νος, μέλος του ΔΣ η κα Κρητικού Ευτυχία, μέλος του ΔΣ ο κ. Κουτιβής Ευάγγελος (τα πέντε αυτά  μέλη προτάθηκαν από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τη Δημοτική του ομάδα), μέλος του ΔΣ η κα Μπουμπούλη- Φραγκογιάννη Αφροδίτη και μέλος του ΔΣ ο κ. Σαλοδημήτρης Παναγιώτης (τα δύο αυτά μέλη προτάθηκαν από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο Ευθύμιο και την δημοτική του ομάδα).

        Οι παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας είναι πέντε, στη Βόνιτσα, στο Μοναστηράκι, στο Δρυμό, στη Κατούνα και στη Πάλαιρο. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών  στους 5 Παιδικούς Σταθμούς είναι 158.

      Τονίζω για μία ακόμη φορά να ιδρυθεί ΑΜΕΣΑ Παιδικός Σταθμός στη Πλαγιά.....        Συνεχίζουμε σήμερα την ενημέρωση σας για δαπάνες που έγιναν στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων: 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ  ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ το έτος 2017

ΣΥΝΟΛΟ 1: =  6.460 ΕΥΡΩ

****************

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2

ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ το έτος 2017

ΣΥΝΟΛΟ 2: = 8.540 Ευρώ

**********

ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ το έτος 2017 (6ΨΦΖΟΛΧΖ-3ΝΒ)

ΣΥΝΟΛΟ 3: = 9.088

***********

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3

      Σύμφωνα με την  ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας την 13-01-2018  (παρόντες κ. Αποστολάκης Παντελής, κα Βέμη-Καρέλου Αθηνά, κ. Φραδέλος Κων/νος, κ. Γούδας Μιχάλης, κα Μπουμπούλη- Φραγκογιάννη Αφροδίτη και απόντες κ. Κουτιβής Ευάγγελος, κα Κρητικού Ευτυχία) έχουμε:

ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018

ΣΥΝΟΛΟ 4: = 23.000 ΕΥΡΩ

Αναλυτικά στοιχεία για τις δαπάνες αυτές δεν γνωρίζω. Θα τα μάθετε προσεχώς.

Για σήμερα έχουμε Γενικό Σύνολο:

6.460 +8.540+ 9.088 +23.000 = 47.088 ευρώ

**********

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

      Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα κατασπαταλούν προκλητικά το δημόσιο χρήμα σε πανάκριβες απευθείας αναθέσεις πέρα από κάθε ανάγκη και λογική. Η πολιτική αυτή έχει σα στόχο να δημιουργούν αισθητή την παρουσία τους ελλείψει αναπτυξιακού έργου. Δεν είναι μόνο αυτή η σκόπευση τους. Σιγά- σιγά θα αποκαλυφθούν όλες οι σκοπεύσεις τους. Η βασική και μοναδική επιδίωξη τους είναι Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ. 

      Στο ερώτημα, να γίνονται ή να μην γίνονται εκδηλώσεις,  η απάντηση μας είναι σαφής και καθαρή:

    -Βεβαίως να γίνονται εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις που γίνονται στους Παιδικούς Σταθμούς και γενικότερα στις σχολικές μονάδες γίνονται πρωτίστως για παιδαγωγικούς σκοπούς και ακολουθεί η ψυχαγωγία, η κοινωνικοποίηση, η μάθηση, ο προβληματισμός.

      Δεν προέχει η κατανάλωση εδεσμάτων, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Και γενικότερα όπως θα τονίσουμε για τις άλλες εκδηλώσεις σε άλλα δημοσιεύματα προέχει η πολιτιστική προσφορά μέσω αυτών των εκδηλώσεων και όχι οι μπύρες, οι προβατίνες, τα άλογα, τα χαμηλού επιπέδου πανηγυρικά. Για αυτά θα πούμε περισσότερα προσεχώς.

    -Σε ότι αφορά τα σημερινά ποσά προκαλούν. Προκαλούν τη νοημοσύνη των Δημοτών. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα, 600 ευρώ για καραμέλες και ζαχαρωτά, 120 κιλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, 4.898 ευρώ η αμοιβή για τη καλλιτεχνική ερμηνεία του κ Παπαϊωάννου Θεόδωρου, απίστευτα ποσά για αναψυκτικά πχ 460 ευρώ για 25 παιδιά και τις μανάδες τους. Δεν συνεχίζω. Η αγανάκτηση μου και η δική σας είναι δεδομένη και αιτιολογημένη.  

       Συνεπώς ναι στη πραγματοποίηση λιτών εκδηλώσεων, όχι στη προκλητική και όχι μόνο κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος.

       Τα ποσά αυτά σε συνθήκες απόλυτης φτωχοποίησης προκαλούν.  Δεν μπορεί να ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα με αυτό τον τρόπο και οι πόλεις και τα χωριά να είναι εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους.  Οι πλειοψηφίες που σχηματίζονται στα ΔΣ δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα . Αυτή δεν είναι χρηστή διοίκηση. 

       Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να συμβάλλουν αποφασιστικά στο σταμάτημα αυτής της απαράδεκτης πολιτικά, δεοντολογικά, ηθικά πολιτικής. Γύρω σας υπάρχει φτώχεια. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ; 

************

Aγαπητοί Συνδημότες

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ