2018-02-16 16:52:17
Φωτογραφία για 5 tips για να γίνεις καλύτερη συγκάτοικος
Τα tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις μία καλύτερη συμβίωση με το άτομο που συγκατοικείς Σε κάποια φάση στη ζωή μας μπορεί να έρθει η στιγμή, ή έχει ήδη έρθει που πρέπει να μείνουμε με κάποιον συγκάτοικο. Είτε επειδή σπουδάζεις και μένεις σε φοιτητική εστία, είτε επειδή θέλεις να φύγεις από το πατρικό σου και να δοκιμάσεις την ενήλικη ζωή γλιτώνοντας όμως έξοδα, τα οποία και μοιράζεσαι με έναν συγκάτοικο.

Το περιβάλλον στο οποίο μένουμε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μπορεί να μας επηρεάσει σε πολλούς τομείς της ζωής μας, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να ζεις σε ένα υγιές περιβάλλον αλλά και να έχεις μία υγιή και καλή σχέση με όποιον συγκατοικείς. Είτε συγκατοικείς με την καλύτερη σου φίλη είτε με κάποια που δεν γνωρίζεις τόσο καλά είτε με το άλλο σου μισό, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να γίνεις καλύτερη συγκάτοικος πετυχαίνοντας έτσι μία ποιοτική συμβίωση.


Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας. Μην κρατάς πράγματα μέσα σου, μίλησε στην συγκάτοικο σου. Σημαντικό είναι να της μεταφέρεις τις προσδοκίες σου από τη συγκατοίκηση σας αλλά και πράγματα τα οποία είναι για εσένα «κόκκινο πανί». Επικοινώνησε τα με ευγενικό και θετικό τρόπο και όχι με επικριτικό και παρότρυνε τους να κάνουν το ίδιο σε ό,τι τους ενοχλεί στη δική σου συμπεριφορά.

Να είσαι διακριτική. Προσπάθησε να μην επιβαρύνεις με οποιοδήποτε τρόπο την συγκάτοικο σου. Η αλήθεια είναι ότι όλοι πιστεύουμε πως είμαστε διακριτικοί, όμως είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει. Υπολόγισε και σεβάσου στην πράξη τον τρόπο ζωής της συγκατοίκου σου αλλά και τον χαρακτήρα της και σίγουρα και αυτή θα κάνει το ίδιο.

Μοιράστε τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Δεν είναι δίκαιο σε μία συγκατοίκηση ο ένας να «χαλάει» και να λερώνει και ο άλλος να μαζεύει, σε μία τέτοια περίπτωση η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Μοιράστε τις δουλειές του σπιτιού έτσι ώστε να είστε και οι δύο ικανοποιημένες αλλά και ξεκούραστες.

Δεν χρειάζεται να γίνετε φίλες. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το να μένεις με έναν καλό σου φίλο είναι κακή ιδέα, ανεξάρτητα όμως με το αν μένεις με ένα άτομο του κοντινού σου περιβάλλοντος, ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται προσωπικό χώρο, και ηρεμία. Σίγουρα το να έχετε καλή επικοινωνία και σχέση είναι πάρα πολύ σημαντικό όμως ήδη συγκατοικείτε, οπότε δεν χρειάζεται να βγαίνετε διαρκώς μαζί έξω ή να μιλάτε διαρκώς μέσα στο σπίτι. Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα.

Μην περιμένεις να είναι όλα τέλεια, παρόλο που είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη ότι δεν μπορεί να συμβεί. Μπορεί να ξεχάσει να πετάξει τα σκουπίδια βγαίνοντας από το σπίτι ή εσύ να αμελήσεις το πλύσιμο των πιάτων γιατί δεν προλαβαίνεις να ετοιμαστείς για ένα ραντεβού. Μπορεί ακόμα να μην παρατηρήσει και να μην σου πει ευχαριστώ που συμμάζεψες την κουζίνα αφότου αυτή μαγείρεψε. Κάποιες φορές ακόμα και οι καλύτεροι συγκάτοικοι κάνουν λάθη και αυτό είναι ΟΚ, από τη στιγμή που μία συμπεριφορά δεν γίνεται επαναλαμβανόμενο μοτίβο ο καλύτερος τρόπος να την αντιμετωπίσεις είναι η κατανόηση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ