2018-02-16 18:35:00
Φωτογραφία για Εννέα γυναίκες μιλούν για τον καρκίνο όπως τον βίωσαν
Μία παράσταση - μαρτυρία για τον καρκίνο

Στόχος της παράστασης, όπως περιγράφουν, είναι να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για την ασθένεια και τον πόνο τηςΕννέα γυναίκες που βίωσαν τη δύσκολη περιπέτεια της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου ανεβαίνουν στη σκηνή, από την άλλη Παρασκευή και για

περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από τον καρκίνο.

Στόχος της παράστασης, όπως περιγράφουν, είναι να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στις συμμετέχουσες και στο κοινό μέσω της τέχνης, να μετατρέψουν τη δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά.

«Σαν οδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή τους μέσα από την ασθένεια, οι γυναίκες πλέκοντας και δημιουργώντας μία συνεκτική ιστορία ανθρωπιάς, συναισθηματισμού, χαράς και λύπης, οδηγούν στην πρωταρχική επίδραση του θεάτρου: τη λυτρωτική μέθεξη του κοινού με τα δρώμενα επί σκηνής. Μία παράσταση, όχι μόνο για όσες και όσους έχουν παρόμοιες ιστορίες, αλλά και για όλους τους ανθρώπους» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (ΕΑΕ),  κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος.


Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε. για την υποστήριξη  των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου, υπό την επιστημονική ευθύνη του κλινικού ψυχολόγου, κ. Ιωάννη Ντίνου.

Στην παράσταση «Παρ’ όλα αυτά»  συμμετέχουν οι κυρίες Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ,  Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η κυρία Γεωργία Μαυραγάνη.                                                                                                             

Η παράσταση – μαρτυρία για τον καρκίνο «Παρ’ όλα αυτά» υποστηρίζεται από το θέατρο «Από μηχανής Θέατρο » (Ακαδήμου 13, Αθήνα) όπου και θα ανεβεί από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 17.30, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωστόσο, για την υποστήριξη της Ε.Α.Ε. θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να εγγραφούν μέλη ή να προσφέρουν μια μικρή οικονομική δωρεά.

 Οι ενδιαφερόμενοι για κρατήσεις μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ 210-38.26.600, καθημερινά  9πμ-5μμ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ