2018-02-17 07:25:05
Φωτογραφία για Πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση Επτανήσων - Νέο πλοίο στα Διαπόντια νησιά (Βόρεια Κέρκυρα) [video]
Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης των Επτανήσων θα είναι σε ισχύ, για πρώτη φορά σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Ilida Paxos Hydrofoil, από την 1η Μαΐου 2018 έως και τις 31 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES». Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα. Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο.

Νέα πλοία για τα Διαπόντια νησιά

Σύντομο αναμένεται να είναι το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να πληροφορηθούμε ποιος θα είναι ο ανάδοχος μειοδότης που θα αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Διαποντίων νήσων με την Κέρκυρα. Χαρακτηριστικό είναι οτι τα νησιά αυτά μένουν πολλές φορές αποκομένα, ακόμα και για μήνες, λόγω καιρού ή αναξιοπλοίας του πλοίου που συνδέει τα νησιά με την πόλη της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να αποκόπτονται, ταλαιπορώντας τους κατοίκους αλλά και εκατοντάδες τουρίστες.


Σύμφωνα με πληροφορίες για τη γραμμή των Διαποντίων κατέθεσαν, για πρωτη φορά, προσφορές περισσότεροι από δύο ενδιαφερόμενους! Η Επιτροπή του Υπουργείο Ναυτιλίας θα εξετάσει τα δικαιολογητικά και τις προσφορές και αναμένεται να αποφασίσει πριν το τέλος του μήνα. Οι ανάδοχοι θα υπογράψουν συμβάσεις, εάν είναι ενός έτους, ανάλογα με την προσφορά μέχρι 31/10/2018, εάν είναι τριετής μέχρι 31/10/2020.

Τέλος, γίνεται λόγος για εκδήλωση ενδιαφέροντος γνωστής στην Ελλάδα ναυτιλιακής εταιρείας ιταλικών συμφερόντων. Το πλοίο της εταιρείας (ΖΕΥΣ) δραστηριοποιούταν με τα υπόλοιπα πλοία της και στην Σικελία και είναι πολύ μεγαλύτερο του παλαιού πλοίου που εξυπηρετούσε τα νησιά, καθώς χωράει μέχρι 40 αυτοκίνητα! Το πλοίο είναι ελληνικής κατασκευής και του ίδιου βυθίσματος (2,2 m) ενώ διαθέτει 500 hp περισσότερη ιπποδύναμη μηχανών σε σχέση με το προηγούμενο πλοίο της γραμμής. Διαθέτει δύο μπουκαπόρτες (πλώρα-πρίμνα). Ανήκει στο ελληνικό νηολόγιο και φέρει ελληνική σημαία με ελληνικό πλήρωμα. Από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε την γραμμή Ρίο-Αντίρριο ενώ έχει εξυπηρετήσει και άλλα μέρη της χώρας.

Δείτε το βίντεο όπου απεικονίζεται το εν λόγω πλοίο κατα την Ημέρα των Θεοφανείων στη Πάτρα.. Αναγνώστης Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ