2018-02-21 09:07:22
Φωτογραφία για Λεμεσός: Καταγραφή ζημιών – Ποιοι θα δικαιούνται αποζημίωση
Πέντε, συνολικά, συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού, «χτενίζουν» την πόλη για καταγραφή των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλιακή πόλη.

Σ’ επικοινωνία του Sigmalive με τον αναπληρωτή έπαρχο Λεμεσού Μάριο Αλεξάνδρου, μάς αναφέρθηκε ότι η διαδικασία καταγραφής ζημιών στην πόλη συνεχίζεται από την Κυριακή που άρχισε. Τα συνεργεία εργάζονται τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις κοινότητες της Λεμεσού.

Μέχρι προχθές είχαν εντοπιστεί είκοσι υποστατικά τα οποία υπέστησαν ζημιές, ενώ ο αριθμός αναμένεται ν’ αυξηθεί, καθώς πολλοί πολίτες επιστρέφουν σήμερα στον χώρο εργασίας ή στην οικία τους, μετά το τριήμερο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον χώρο στάθμευσης στο Μόλο, όπου, όπως μας είπε ο κ. Αλεξάνδρου, το 80% του χώρου στάθμευσης πλημμύρισε, μ’ αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές σ’ οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο.


Ποιοι οι δικαιούχοι οικονομικής βοήθειας

Ο Μάριος Αλεξάνδρου τόνισε ότι η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού λειτουργεί αυτή τη στιγμή με οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, για την όσο το δυνατό πιο σύντομη καταγραφή των ζημιών.

Ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να εκτιμηθεί, καθώς εξαρτάται από τις συνολικές ζημιές που θα καταγραφούν σήμερα, όμως δίνεται αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών μέχρι αύριο, Τετάρτη.

Σ’ ό,τι αφορά σε πιθανή οικονομική βοήθεια προς πολίτες των οποίων πλήγηκε η περιουσία τους, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι βάσει της εμπειρίας, θα πρέπει οι εν λόγω πολίτες να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Για παράδειγμα ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι αν κάποιος διατηρούσε παράνομο υποστατικό, το οποίο τώρα πλήγηκε από τις πλημμύρες, ασφαλώς και δεν θα δικαιούται οικονομικής βοήθειας.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, εάν κάποιος είχε πλήρη ασφάλεια για το υποστατικό ή την περιουσία του που πλήγηκε από τις πλημμύρες και θα εξασφαλίσει οικονομικό ποσό από την ασφαλιστική του εταιρεία, τότε εννοείται ότι δεν θα αποζημιωθεί κι από το κράτος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ