2018-02-21 10:00:03
Φωτογραφία για Koυίζ: Είστε σεξουαλικά συμβατοί;
Καμιά εξίσωση δεν θα μπορέσει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το σεξ είναι μοναδικό, περίπλοκο, δυναμικό υφίσταται αλλαγές, επηρεάζεται από επιθυμίες και τινάζει τα πάντα στον αέρα. Ένα ενδιαφέρον τεστ δοκιμάζει τα όρια της σεξουαλικής σας ταύτισης και διερευνά το μέλλον της σχέσης σας.

Έχουν η ταύτιση και το πάθος της πρώτης φοράς ισχυρά θεμέλια; Υπάρχει γερή βάση στο σεξουαλικό οικοδόμημα που χτίζετε με εσώρουχα και κεριά; Πόσο συμβατοί είστε με τον σύντροφό σας;

1. Υπήρξε έλξη από την πρώτη στιγμή που αντικρίσατε τον σύντροφό σας;

α. Υπήρξε πολύ ισχυρή αμοιβαία έλξη. (2 βαθμοί)

β. Όχι ακριβώς αλλά σταδιακά με κέρδισε. (1 βαθμός)

γ. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πόσο με τραβάει αυτός ο άντρας. (0 βαθμοί)

Αυτό το πρώτο αίσθημα ηλεκτρισμού κρατάει μια σχέση ζωντανή και σκεπάζει τα πάντα – δεύτερες σκέψεις, συμφέροντα, ανάγκη για βόλεμα… Είναι ο πιο σοβαρός «αριθμός» για να ποντάρεις τα συναισθήματά σου.

2. Του αρέσει η μυρωδιά σας;

α. Δεν έχω ιδέα. (1 βαθμός)

β. Ναι, ακόμα κι αν θα έπρεπε να κάνω ντους. (2 βαθμοί)

γ. Με προτιμά λουσμένη σε αρώματα. (0 βαθμοί)

Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η μυρωδιά αποτελεί σημαντικό παράγοντα έλξης, αφού μεταφέρει αρχέγονες πληροφορίες ζωτικής σημασίας για τα γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος, τη συμμετρία του προσώπου ή ακόμα και το είδος της συμπεριφοράς. Δεν αγνοούμε το σημάδι αν και τίποτα δεν στηρίζεται ακόμα σε ισχυρά ιατρικά θεμέλια.

3. Πόσο καλά τα πάτε εκτός κρεβατοκάμαρας;

α. Πολύ καλά. (2 βαθμοί)

β. Δεν έχουμε και πολλά κοινά. (0 βαθμοί)

γ. Δεν έχουμε πολλά κοινά αλλά το σεξ είναι απίστευτο. (2 βαθμοί)

Η σεξουαλική συμβατότητα δεν έχει καμία σχέση με τη συμβατότητα στο επίπεδο της ανθρώπινης επαφής. Ακόμα κι αν δεν απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου, το σεξ μπορεί να ενώνει γη και ουρανό! Μακροπρόθεσμα όμως αυτές οι διαφορές θα παίξουν τον ρόλο τους, αλλά η αρχική έλξη θα είναι πάντα ισχυρή εμπειρία.

4. Τι σκέφτεστε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

α. Χάνομαι πραγματικά που δεν μπορώ να σκεφτώ. (2 βαθμοί)

β. «Φεύγω» για λίγο αλλά γρήγορα επανέρχομαι και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη. (1 βαθμός)

γ. Σταματάνε οι έννοιες; Ακόμα και πώς θα πάει το σεξ σκέφτομαι εκείνη την ώρα. (0 βαθμοί)

Για πολλούς ανθρώπους χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση ώστε να μην ξεφύγουν από το ζητούμενο και να μην παρασυρθούν από ζητήματα δουλειάς. Η παραμικρή απόσταση που δημιουργείται γίνεται αντιληπτή και καταστρέφει τη χημεία.

5. Έχει το ίδιο πάθος με εσάς;

α. Ναι. (2 βαθμοί)

β. Πολύ περισσότερο. (0 βαθμοί)

γ. Πολύ λιγότερο. (0 βαθμοί)

Η έλλειψη πάθους είναι ακόμα μία σημαντική απόδειξη ασυμβατότητας. Αν μάλιστα αυτό συμβαίνει επειδή ένας από τους δύο δεν θέλει να θεωρηθεί σεξουαλικό τέρας ή να παρεξηγηθεί στην αρένα της πολιτικής ορθότητας, τότε οι πιθανότητες είναι να δίνονται λάθος μηνύματα που σβήνουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον.

6. Αισθάνεστε άνεση να συζητήσετε τι σας αρέσει στη σεξουαλική επαφή;

α. Ναι, τα λέμε αυτά. (2 βαθμοί)

β. Με τρομοκρατεί η ιδέα να πρέπει να αποκαλύψω τι θα μου άρεσε πραγματικά και δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να ξέρω και για εκείνον. (0 βαθμοί)

γ. Καμιά φορά προκύπτει. (1 βαθμός)

Επικοινωνία και κατανόηση κάνουν πολύ καλό στο σεξ. Αν λείπει αυτή η πολύτιμη γνώση από την ερωτική ατζέντα, ο δρόμος για την απόλαυση στενεύει. Πώς γνωρίζουμε τι θέλει πραγματικά ο άλλος; Πώς θα ανακαλύψουμε τι ευχαριστεί εμάς; Και πώς θα αποφύγουμε εκπλήξεις στο τέλος μιας σχέσης; Για πολλά ζευγάρια ήρθε απότομη ρήξη όταν διαπίστωσαν κρυφές επιθυμίες που θεωρήθηκαν εκτός προσωπικών ορίων, οι οποίες όμως δεν είχαν εκφραστεί ποτέ ούτε είχαν τοποθετηθεί σε πλαίσιο συζήτησης.

7. Πόσο καλά ταιριάζετε από ανατομική άποψη;

α. Ταιριάζουμε γάντι. (2 βαθμοί)

β. Κάποια σημεία θα μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερα και κάποια μικρότερα. (1 βαθμός)

γ. Ούτε άνεση υπάρχει και συνήθως πονάω. (0 βαθμοί)

Μπορεί το μέγεθος να έχει… σηκώσει πάνω του από πλάκα μέχρι σοβαρές αναλύσεις αλλά στην πραγματικότητα ένα υπερβολικά μεγάλο μέγεθος δεν είναι πάντα επιθυμητό. Αν αυτό δημιουργεί πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής, κανένα τρικ δεν διορθώνει ουσιαστικά τα πράγματα. Δεν είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση αλλά τέτοιες ανατομικές διαφορές περιορίζουν τις πιθανότητες ερωτικής συμβατότητας.

8. Πόσο συχνά έχει την ίδια διάθεση για σεξ με εσάς;

α. Κάποιες μέρες περισσότερο από άλλες. (1 βαθμός)

β. Πάντα την ίδια στιγμή λες και είμαστε συνεννοημένοι. (2 βαθμοί)

γ. Τα προγράμματά μας μάς βγάζουν εκτός προγραμματισμού. (0 βαθμοί)

Αν η διάθεση για ερωτικό παιχνίδι θολώνει σταδιακά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Μπορεί πράγματι ένας από τους δύο να μην είναι πάντα τόσο θερμός και είναι φυσιολογικό. Αλλά ο σεξουαλισμός που απαιτεί αυτή η προκαταρκτική διαδικασία θα έπρεπε να προκύπτει αβίαστα μέσα από τις καθημερινές κινήσεις. Την ώρα που κάνετε μαζί κάποιες δουλειές στο σπίτι ή βυθίζεστε στον καναπέ πριν επιλέξετε ποια σειρά θα κατεβάσετε, ένα φιλί ή και μασάζ θα έπρεπε να διακόπτουν αυθόρμητα τη ρουτίνα. Αν όχι, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα κουραστικά προγράμματα της καθημερινότητας με διαφορετικά ωράρια είναι υπεύθυνα για τη μείωση του ερωτισμού.

9. Τι κάνετε ακριβώς για τονώσετε τη σεξουαλική σας ζωή;

α. Οργανώνομαι καλύτερα του Αγίου Βαλεντίνου και σε γενέθλια. (1 βαθμός)

β. Παίρνουμε ιδέες από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και το internet. (2 βαθμοί)

γ. Τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί. (0 βαθμοί)

Για να μην καταλήξει μια σεξουαλική σχέση σε ρουτίνα, θέλει δουλειά. Ακριβώς όπως φροντίζουμε τη διατροφή, τους χώρους του σπιτιού, τους λογαριασμούς και τα παιδιά μας, πρέπει να ασχολούμαστε πιο σοβαρά και με αυτό το κομμάτι για να μην καταλήξει ως πράξη ρουτίνας που εκτελείται σπάνια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αθροίζουμε τη βαθμολογία των απαντήσεών μας

13–18 βαθμοί

Το αριστείο μπορεί να κρεμαστεί πάνω από το κεφαλάρι μας. Μία σταθερή σεξουαλική έλξη που δεν απειλείται αλλά αντίθετα ευνοείται και από την ανατομία που διευκολύνει τον οργασμό ακούγεται τέλεια. Ωστόσο, η καλή επίδοση χρειάζεται πάντα δουλειά. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη ούτε φθάνουμε αδιάβαστοι στη σεξουαλική πίστα. Συνεχίζουμε να επικοινωνούμε επιθυμίες, φαντασιώσεις και δείχνουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον για τον άλλον. Συνεχίζουμε δηλαδή όλη την καλή δουλειά.

6–12 βαθμοί

Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος μεγάλης ανησυχίας. Είναι μια φάση που περνούν όλα τα ζευγάρια. Η αρχική έλξη μειώνεται, οι επιθυμίες αλλάζουν και παρουσιάζονται διαστήματα που τα επίπεδα συμβατότητας πέφτουν. Πάντως, τώρα είναι η στιγμή που ό,τι έχουμε διαβάσει και αφομοιώσει από τονωτικές συμβουλές της σεξουαλικής μας ζωής πρέπει να μπει σε εφαρμογή. Και εννοούμε τα κλασικά: έξτρα περιποίηση, εσώρουχα από δαντέλα και μικρές εκπλήξεις που πάντα βρίσκουν τον στόχο τους.

0–5 βαθμοί

Προφανώς, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πήγαιναν καλύτερα. Αν μόνο στο σεξ παρουσιάζεται κάμψη, τότε μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Συνήθως το στρες, η αμηχανία ή και η έλλειψη διάθεσης να «ανακαλύψουμε» τον άλλον μπλοκάρουν την απόλαυση. Αν δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο πεδίο αυτό εφαρμόζοντας ακόμα και ειδικές τεχνικές, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Αν ζούσαμε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, πιστοποιημένοι σύμβουλοι σχέσεων ή και ψυχοθεραπευτές εξειδικευμένοι στο σεξ θα καθοδηγούσαν με μεγαλύτερη αξιοπιστία ένα ζευγάρι που θέλει να πετύχει στο κρεβάτι. Γιατί όχι και εδώ;

Eπιμέλεια: Δέσποινα Σάμψων

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ