2018-02-23 09:49:21
Φωτογραφία για Σε απόγνωση γνωστός Έλληνας ηθοποιός – Τον πετάνε στον δρόμο μαζί με τον σκύλο του! #grxpress #gossip #celebritiesnews #tatouaz  #ftiaksekafe #ToPrwino #happyday #starkoukou #Eleni
Έκκληση να βρεθεί άμεσα ένας μικρός χώρος, στο κέντρο της Αθήνας, όπου να μπορεί να φιλοξενηθεί έστω και προσωρινά ο ίδιος και ο αγαπημένος του σκύλος Τάιτας, κάνει ο ηθοποιός Γιάννης Γούτης, γνωστός από τις συμμετοχές του σε δεκάδες σειρές και θεατρικές παραστάσεις, που έχει διορία 4 μέρες να αδειάσει το διαμέρισμα που κατοικεί.

«Πικραίνομαι, σαράντα χρόνια έχω αγωνιστεί σκληρά», δήλωσε στο mediamagazine.gr ο ηθοποιός Γιάννης Γουτης, που την Δευτέρα κινδυνεύει να βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, με μοναδική του παρηγοριά τον πιστό του φίλο Τάιτα.

Το μικρό δυάρι που νοικιάζει ο κύριος Γούτης τα τελευταία δύο χρόνια, περιήλθε σε χέρια κληρονόμου, πριν από περίπου ένα μήνα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η νέα ιδιοκτήτρια απαίτησε να της παραδώσει άμεσα το διαμέρισμα για ιδιοκατοίκηση, ορίζοντας τελευταία διορία την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

«Είμαι στον αέρα. Η συμπεριφορά είναι ελεεινή και αυτό με έχει πληγώσει περισσότερο. Δεν μιλιούνται αυτοί οι άνθρωποι. Απ΄ το «καλημέρα» με πήραν και άρχισαν τους τσακωμούς. Δεν μου έχουν στείλει χαρτιά αλλά με πιέζουν από το τηλέφωνο δύο φορές με τρεις την ημέρα».


Οι νέοι ιδιοκτήτες, ξεπέρασαν ακόμα και το στάδιο της ψυχολογικής πίεσης και έφτασαν στο σημείο να κόψουν την Τετάρτη 21 Μαρτίου την παροχή νερού, που ήταν στο όνομά τους, προκειμένου να αναγκαστεί ο 60χρονος ηθοποιός να «βγει από το σπίτι και να τους παραδώσει τα κλειδιά».

Ο Γιάννης Γούτης δεν έχει σταματήσει όλο αυτό το διάστημα να αναζητά ένα μικρό διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, και έφτασε μέχρι του σημείου να κάνει έκκληση στο facebook.

«Τα ενοικιαστήρια έχουν εξαφανιστεί από παντού, ψάχνω συνεχώς αλλά δεν βρίσκω. Ξεφτιλίκι. Έχω την κ@λοπερηφάνια μου κι εγώ, αλλά ανέβασα αυτήν την ανάρτηση μήπως βρεθεί κάποια λύση. Ούτε για να ζητιανέψω είμαι. Ψάχνω ένα σπίτι το οποίο σε ένα μήνα θα μπορώ να πληρώσω».

Ο κύριος Γούτης εξήγησε πως η οικονομική του κατάσταση δεν είναι καλή, και αδυνατεί να απευθυνθεί σε δικηγόρο για το ζήτημα της απομάκρυνσής του από το διαμέρισμα. «Χρωστάω 3 ενοίκια των 100 ευρώ. Το σπίτι ήταν κλειστό και μου το είχαν δώσει επειδή έχω περάσει από ταλαιπωρίες. Είμαι σε μία προβληματική περίοδο, δεν μπορώ να τρέχω με μηνύσεις».

Με σαράντα χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο της υποκριτικής και συμμετοχές σε παραστάσεις που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία όπως το μιούζικαλ «Μάλα, η μουσική του ανέμου» με την Ά. Βίσση και το «Ρεμπέτικο μυστήριο» του Κ. Φέρρη, καθώς και πολλές και χιλιοπαιγμένες τηλεοπτικές σειρές, ο Γιάννης Γούτης δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τον αγώνα της ζωής.

«Ο χώρος των ηθοποιών είναι προβληματικός, δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτήν την κατάσταση. Ποιος να στηρίξει ποιον;», απάντησε στην ερώτηση αν υπάρχει στήριξη από τους συναδέλφους του.

Από την φωνή του καταλάβαινε κάνεις πως δεν ήταν πικρία απέναντι στα πρόσωπα, αλλά στην ίδια την κατάσταση των περισσότερων ηθοποιών, όπως την έχει βιώσει στην πολύχρονη καριέρα του.

Συγκινημένος στάθηκε και στο έργο που προσφέρει το «Σπίτι του Ηθοποιού», στο οποίο φιλοξενήθηκε και ο ίδιος πριν μερικά χρόνια. Εξακολουθεί να το επισκέπτεται καθημερινά τα μεσημέρια, «για να νιώσει λίγη ζεστασιά» ανάμεσα σε ανθρώπους που «τους ξέρει και τον ξέρουν».Δυστυχώς όμως, ούτε εκεί μπορεί να βρει προσωρινή στέγαση, γιατί το σπίτι είναι γεμάτο με παλαίμαχους ηθοποιούς που η πρόεδρος Άννα Φόνσου, αγωνιά για την τύχη τους.Με την γυναίκα του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαρία, στο «Σπίτι του Ηθοποιού»Αυτό το διάστημα ο Γιάννης Γούτης εμφανίζεται σαν τραγουδιστής σε νυχτερινό κέντρο Είναι μία δουλειά που την ξέρει καλά, καθώς η μουσική και το τραγούδι είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, ωστόσο οι περιστασιακές εμφανίσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες.

«Και εκεί τι βγάζουμε; Τα τσιγάρα μας μόνο, είναι μικρό το μεροκάματο. Την κυνηγάω την δουλειά, σε 2-3 εβδομάδες θα ξεκινήσω πρόβες. Ετοιμάζω κάτι θεατρικό, αλλά είναι ακόμα στις συζητήσεις. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα», σχολίασε.

«Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι που αλλάζω, δεν είμαι από μετακόμιση σε μετακόμιση. Η δεύτερη μετακόμιση που κάνω στη ζωή μου είναι αυτή και έχω παλαβώσει τελείως», είπε λίγο πριν το τέλος της σύντομης συνομιλίας μας ο κύριος Γούτης.

Την Δευτέρα αν δεν αλλάξει κάτι θα βρίσκεται με όλα του τα υπάρχοντα και τον Τάιτα στον δρόμο, και το μόνο που ζητά είναι να βρει ένα μικρό δυάρι που να νοικιάζεται στις περιοχές της Πλατείας Αμερικής, των Κάτω Πατησίων ή γύρω από την Πλ. Αττικής, ώστε να βρίσκεται κοντά στην εργασία του.Το άγχος του για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει είναι διπλό, καθώς αισθάνεται ευθύνη και για τον σκύλο του Τάιτα. Ο «μικρούλης» του είναι ο πιστός του φίλος με τον οποίο θα ζήσει και αυτήν τη δύσκολη στιγμή. «Από την Δευτέρα άστεγοι. Μάλλον γύρισμα είναι…Και είναι δύσκολη η σκηνή. Θα τελειώσει… Τρελαίνομαι», έγραψε την Τετάρτη στο facebook περιγράφοντας την ψυχολογική του κατάσταση και τους φόβους του για την τύχη και των δυο τους.
grxpress
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ