2018-02-23 14:21:36
Φωτογραφία για O βελονισμός μπορεί να συμβάλλει στη διακοπή του καπνίσματος
Σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση 14 μελετών που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Medicine, οι καπνιστές που υποβάλλονται σε βελονισμό έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν απαλλαγμένοι από το κάπνισμα έξι μήνες έως ένα χρόνο αργότερα.

Ο βελονισμός είναι μια μορφή αρχαίας κινεζικής θεραπείας που βασίζεται στην πεποίθηση ότι “κανάλια” σε όλο το σώμα -οι μεσημβρινοί- μεταφέρουν μια ενέργεια γνωστή ως «δύναμη ζωής».

Ο βελονισμός επιλέγεται ως εναλλακτική λύση για τη διακοπή του καπνίσματος, δεδομένου ότι δεν έχει παρενέργειες. Πραγματοποιείται με την εισαγωγή πολύ λεπτών βελόνων σε ορισμένα σημεία του σώματος χωρίς να προκαλούν πόνο.

Η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί έναν δύσκολο στόχο, αλλά είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για την υγεία του, δεδομένου ότι με κάθε εισπνοή, πάνω από 4.000 χημικές ουσίες, εισέρχονται στον οργανισμό.

Μεταξύ αυτών είναι το αρσενικό, το βενζόλιο, το κάδμιο, το κυάνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα, η φορμαλδεΰδη και ο μόλυβδος.

Επιπτώσεις του καπνίσματος είναι η αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης απειλητικών για τη ζωή νόσων, όπως καρκίνου του πνεύμονα, του στόματος, οισοφάγου και στομάχου, στεφανιαίας νόσου και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, αλλά και άλλων καταστάσεων που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και μειώνουν την ποιότητα ζωής των καπνιστών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ