2018-02-24 01:28:23
Φωτογραφία για ΑΡΤΕΜΙΔΑ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΣ
Με τη συμμετοχή περισσότερων των εκατό εμπόρων και επαγγελματιών της Αρτέμιδας, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, η πρώτη συνάντησή τους με σκοπό τη δημιουργία ενός δυναμικού Σωματείου που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες της Αρτέμιδας και των Σπάτων.

Φτάνοντας στην επιχείρηση του κ. Σπύρου Σαμαρά όπου φιλοξενήθηκε η πρώτη αυτή συνάντηση, όλοι εξεπλάγησαν ευχάριστα από τη μαζικότητα αλλά και τη μαχητικότητα των συγκεντρωμένων.

Επί μιάμιση περίπου ώρα οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι επιχειρηματίες της περιοχής μοιράστηκαν τις αγωνίες τους και συζήτησαν εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις τους για όλα τα φλέγοντα ζητήματα.

Το συμπέρασμα της αρχικής αυτής επαφής ήταν ένα: ο κόσμος της ανάπτυξης και της παραγωγής της Αρτέμιδας και θέλει και μπορεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα ώστε να περιφρουρήσει τους κόπους του καθημερινού αγώνα αλλά και να δημιουργήσει ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα αποκομίζουν οφέλη και η τοπική κοινωνία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για πρόοδο και ευημερία.


Ακούστηκαν πολλά στη συνάντηση και ήταν όλα αληθινά. Από το τι είχε συμβεί στο παρελθόν μέχρι το τι μπορεί να πετύχει η νέα αυτή προσπάθεια.

Όλοι κατανόησαν ότι για να διεκδικήσουν οτιδήποτε πρέπει να είναι αφενός ενωμένοι αφετέρου πολλοί! «Αλλιώς θα μας αντιμετωπίσει είτε η ηγεσία της αστυνομίας είτε η όποια δημοτική αρχή αν είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι», ελέχθη μεταξύ άλλων.

Το βασικότερο πρόβλημα για το οποίο όλοι είχαν κάτι να πουν ήταν αυτό της ασφάλειας και της έλλειψης αστυνόμευσης. Συμμορίες αλλά και μεμονωμένοι κακοποιοί «ανοίγουν» καθημερινά καταστήματα και γραφεία «και ακόμα και να μην βρουν να κλέψουν κάτι, προκαλούν καταστροφές» αναφέρθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε είναι ο ανταγωνισμός που υφίστανται από επιχειρήσεις τύπου εκπτωτικού χωριού που έχει ως αποτέλεσμα η Αρτέμιδα να είναι άδεια όταν την ίδια στιγμή στο Mc Arthur στοιβάζονται κυριολεκτικά χιλιάδες άνθρωποι.

«Σάββατο η Αρτέμιδα είναι μια έρημη πόλη», ελέχθη χαρακτηριστικά και όλοι συμφώνησαν ότι «η πόλη έχει κόσμο και είναι στο χέρι μας να τον φέρουμε κοντά μας», για να προσθέσουν κάποιοι άλλοι: «Είμαστε 400 μαγαζιά στην Αρτέμιδα. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα σώσουμε τις δουλειές μας».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της Αρτέμιδας κράτησαν αποστάσεις από τη δημοτική αρχή ίσως θεωρώντας ότι δεν την έχουν στο πλευρό τους.

Βέβαια δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να επισημάνουν ότι ουδέποτε η εκάστοτε δημοτική αρχή στάθηκε στο πλευρό των επαγγελματοβιοτεχνών της πόλης.

«Το καρναβάλι που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα μόνο θλίψη προκάλεσε αφού πέρασε απαρατήρητο. Ούτε μουσική δεν υπήρχε», υποστήριξαν κάποιοι.

Και βέβαια αν η κατάσταση είναι απογοητευτική στην Αρτέμιδα στα Σπάτα η εμπορική κίνηση χαρακτηρίστηκε ανύπαρκτη: «Ο κεντρικός δρόμος των Σπάτων θυμίζει... νεκροταφείο», ήταν μια φράση που ακούστηκε και με την οποία όλοι συμφώνησαν.

Και μπορεί οι προβληματισμοί αυτοί να προκάλεσαν, προς στιγμήν τουλάχιστον, κατήφεια, όμως η μαζικότητα της πρώτης αυτής άτυπης συνέλευσης έκανε τους πάντες να αναθαρρήσουν. «Βλέπουμε πολλούς νέους ανθρώπους. Τους γνωρίζαμε απ' όταν έρχονταν μικρά παιδιά στα μαγαζιά μας και τώρα τους βλέπουμε άξιους επιχειρηματίες. Εσείς οι νέοι πάρτε τα ηνία της πόλης στα χέρια σας. Κι εμείς οι παλιότεροι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή», ήταν τα συγκινητικά λόγια αρκετών παλαιών και επιτυχημένων επιχειρηματιών της Αρτέμιδας.

Το απόγευμα της Πέμπτης, οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι κάθε λογής επιχειρηματίες της Αρτέμιδας άνοιξαν ένα νέο, ουσιαστικό, κεφάλαιο στην πρόοδο και την ευημερία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι στο χέρι τους να απαντήσουν στις προκλήσεις των καιρών. Και φαίνεται ότι η αρχή έγινε με τον πλέον θετικό τρόπο. Πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν πλέον συγκεκριμένα ζητήματα. Όπως η δημιουργία καταστατικού, η κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο και το νέο ξεκίνημα.

Κάτι αλλάζει στην Αρτέμιδα και σίγουρα μπορεί να ξαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων της. Επιχειρηματιών αλλά και εργαζομένων!
www.rpn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ