2018-02-24 12:09:06
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει με την άδεια επαναπατρισμού των στελεχών της ΕΛΔΥΚΟ;
Του Ηλία Προύφα

Μόνο έτος μέριμνας προσωπικού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το 2018 για τα στελέχη που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κοσόβου, τα οποία συμπλήρωσαν τους 6 μήνες παραμονή στην ΕΛΔΥΚΟ και επαναπατρίζονται.

Σε επικοινωνία με το kranosgr κατήγγειλαν την άδικη όπως τη χαρακτηρίζουν στάση του ΓΕΣ απέναντί τους, σχετικά με την άδεια επαναπατρισμού, ζητώντας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να πάρει θέση.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, καταργήθηκε διαταγή του 2014, η οποία όριζε ότι στους επαναπατρισθέντες θα χορηγείται άγραφη άδεια 12 ημερών.

Χωρίς κανένα αιτιολογικό όπως τονίζουν, με νεότερη διαταγή που έχει ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2018 η άδεια ναι μεν θα χορηγείται σε όσους το επιθυμούν, αλλά θα χρεώνεται ως κανονική άδεια.

Τα στελέχη είναι ήδη ''ανάστατα'' ζητώντας να μάθουν γιατί αυτή η αντιμετώπιση σε σχέση με τους προηγούμενους υπηρετούντες στην ΕΛΔΥΚΟ, ειδικά φέτος που έχει χαρακτηριστεί ως έτος μέριμνας προσωπικού.


''Σίγουρα κάποιο λάθος έχει γίνει'' αναφέρουν στο kranosgr, το οποίο και το ΓΕΣ θα πρέπει να διορθώσει.

Το θέμα όπως μας ανέφεραν είναι σε γνώση του γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου από τον οποίο περιμένουν λύση στο πρόβλημα, ενώ ζητούν να ενημερωθεί και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ας ελπίσουμε ότι το ΓΕΣ θα κάνει ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε τα στελέχη που επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα από το Κόσοβο, να αισθανθούν και να βιώσουν το έτος μέριμνας προσωπικού.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ