2018-02-24 22:06:11
Φωτογραφία για Η Airbus μόλις εξοικονόμησε 1,4 δισ. δολάρια
Η αναθεωρημένη συμφωνία της Airbus SE  με τις χώρες που τη βοήθησαν να χρηματοδοτήσει το σούπερ jumbo  A380 σχεδόν δυο δεκαετίες πριν, θα τη βοηθήσει να εξοικονομήσει πάνω από 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με μια κανονιστική ρύθμιση.

Οι μελλοντικές υποχρεώσεις για επαναχρηματοδοτούμενες προκαταβολές μειώθηκαν κατά περίπου 17% σε 5,9 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Airbus κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της.  Αν και ο ισολογισμός περιλαμβάνει κι άλλα στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος της έκπτωσης  προήλθε από αναθεωρήσεις των προοπτικών των A380 και συζητήσεις για την αναθεώρηση της συμφωνίας.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πέτυχε την πολυαναμενόμενη συμφωνία που μειώνει τις αποπληρωμές προς χώρες, όπως η γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είχαν δανείσει στην Airbus περίπου 3,5 δισ. ευρώ το 2000 για να ξεκινήσει το πρόγραμμα των A380. Οι πωλήσεις των διώροφων αεροσκαφών έχουν επιβραδυνθεί  από το εμπορικό τους λανσάρισμα το 2007 και το πρόγραμμα δεν αποφέρει κέρδη.

Στις 15 Ιανουαρίου στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πως μπορεί να σταματήσει  αν δεν μπορούσε να διασφαλιστεί μια νέα βιώσιμη παραγγελία τουλάχιστον   16 δισ. δολ. από τον μεγαλύτερο πελάτη της, την  Emirates.

Η μειωμένη οικονομική επιβάρυνση δίνει στην Airbus σημαντική ανάσα ώστε να μειώσει  το ποσοστό παραγωγής των Α380 στα έξι αεροσκάφη ετησίως, αν χρειαστεί, από τα οκτώ που σχεδιάζει να κατασκευάσει το 2019.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ