2018-02-25 19:18:46
Φωτογραφία για ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΖΑΕΦ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Από τα Σκόπια ξεκίνησε τη βαλκανική περιοδεία του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συζήτησε με τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, την πορεία των μεταρρυθμίσεων για την εκπλήρωση των κριτηρίων που απαιτούνται για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Ο κ. Γιούνκερ τόνισε στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό πως πρέπει να λυθεί το ονοματολογικό, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την μετονομασία του διεθνούς αεροδρομίου της γειτονικής χώρας.

«Σας αφήνω να το λύσετε με τους Έλληνες φίλους σας. Χθες είδα στις Βρυξέλλες τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον κάλεσα να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Φτάνοντας σήμερα στο αεροδρόμιο, είδα ότι τα πράγματα ήδη αλλάζουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό πρόκρινε και ενώπιον Γιούνκερ ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός. «Είναι σημαντικό να βρούμε μια λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα μας διαχωρίζει από την ομώνυμη περιοχή της Ελλάδας», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.


Σχολιάζοντας την επίσκεψη Γιούνκερ στα Σκόπια, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στάθηκε στη σημειολογία της μετονομασίας του αεροδρομίου των και του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου στην πΓΔΜ. «Ο κ. Γιούνκερ έφθασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων και ακολούθησε τον Αυτοκινητόδρομο Φιλίας. Η καλύτερη δυνατή αρχή για την περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια. Επουλώνοντας τις πληγές του παρελθόντος, οικοδομώντας ένα ευρωπαϊκό μέλλον σταθερότητας και νέων ευκαιριών», έγραψε στο twitter.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ