2018-02-25 23:16:18
Φωτογραφία για Αυτό είναι το τεστ που δείχνει αν θα πεθάνεις στα επόμενα πέντε χρόνια!
Ερευνητές επινόησαν ένα διαδικτυακό τεστ προσδόκιμου ζωής, το οποίο υπολογίζει τον κίνδυνο θανάτου ενός ατόμου εντός πενταετίας και ελπίζουν οι άνθρωποι να το εκμεταλλευτούν ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους.

Χρησιμοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο με περίπου 12 απλές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα πόσα αυτοκίνητα έχει κάποιος ή αν περπατάει αργά ή γρήγορα, κάθε Βρετανός ηλικίας από 40 ως 70 ετών θα μπορεί να μάθει για τον κίνδυνο θανάτου που διατρέχει για μία πενταετία.

Οι ερευνητές που επινόησαν το τεστ σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Sense Αbout Science- μία βρετανική ΜΚΟ έργο της οποίας είναι να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοούν τους επιστημονικούς και ιατρικούς ισχυρισμούς- υποστηρίζουν ότι το τεστ μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και στο μέλλον να χρησιμοποιείται από οικογενειακούς γιατρούς για να εντοπίζουν τους υψηλού κινδύνου πιθανούς ασθενείς.


Το διαδικτυακό τεστ που ονομάζεται Ubble βρίσκει επίσης την «Ubble ηλικία» κάποιου. Συγκεκριμένα, αν η «Ubble ηλικία» του είναι μικρότερη από την πραγματική του ηλικία, τότε και ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου είναι μικρός. Σε αντίθετη περίπτωση, προτείνουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι θα έπρεπε να σκεφτούν πιθανές βελτιώσεις για την υγεία τους όπως τη διακοπή του καπνίσματος και μία πιο υγιεινή διατροφή.

«Το σκορ μπορεί να μετρηθεί διαδικτυακά μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου χωρίς να απαιτούνται εργαστηριακές εξετάσεις ή κλινική εξέταση», δήλωσε ο Άντρεα Γκάνα του σουηδικού Ινστιτούτου Karolinska, ένας από τους επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

Κάντε το τεστ ΕΔΩ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ