2018-02-27 11:34:09
Φωτογραφία για Δέκα μέρη του κόσμου που πρέπει να επισκεφτείτε έστω μια φορά στη ζωή σας
Ζούμε σε έναν υπέροχο πλανήτη αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά από τα... «διαμάντια» που κρύβει. Η Γη είναι γεμάτη από μέρη που «κόβουν» την ανάσα και τα οποία πρέπει σίγουρα να επισκεφτεί κάποιος τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αν λατρεύετε, λοιπόν, τα ταξίδια καλό είναι να μελετήσετε τη λίστα μας με τα 10 πιο εκπληκτικά μέρη του κόσμου και να αρχίσετε από τώρα να ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας.

1) Το Μάτσου Πίτσου

Πρόκειται για έναν πανέμορφο και δημοφιλή προορισμό που βρίσκεται σε όλες τις λίστες με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος προτού… φύγει από τη ζωή. Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο νότιο Περού, κηρύχθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και από τις 7 Ιουλίου του 2007 θεωρείται ως ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

2) Η «θάλασσα των αστεριών» στις Μαλδίβες

Τι θα λέγατε αν κάνατε μια βουτιά σε μια θάλασσα γεμάτη από… «αστέρια»; Ναι, υπάρχει και βρίσκεται στις εξωτικές Μαλδίβες και συγκεκριμένα, στο νησί Βαντχού
. Πρόκειται για έναν προορισμό μοναδικού φυσικού κάλλους τον οποίο και επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν πραγματικά αστέρια αλλά εκατομμύρια μικροοργανισμοί που λάμπουν σαν μικρές… πυγολαμπίδες και χαρίζουν ένα θέαμα που «κόβει» την ανάσα.

3) Οι Πυραμίδες της Γκίζας

Οι Πυραμίδες της Γκίζας θεωρούνται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και αποτελούν κάποια από τα πιο παλιά σωζόμενα κτίρια του πλανήτη. Σίγουρα, λοιπόν, ένα ταξίδι στην Αίγυπτο αξίζει να μπει στη λίστα σας. Οι πυραμίδες θα σας «μαγέψουν» και θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν.

4) Η λίμνη του Σαλάρ Ντε Ουγιούνι

Μπορεί να μην γνωρίζετε κάτι για τη λίμνη του Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως μόλις δείτε την παρακάτω φωτογραφία θα θελήσετε να την επισκεφτείτε. Tην ονομάζουν «καθρέφτη της Γης», βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία και αποτελεί τη μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο. Η έκτασή της φτάνει τα 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών και καλύπτεται από μερικά μέτρα κρούστας αλατιού!

5) Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Στη λίστα μας περιλαμβάνεται και ένας ελληνικός προορισμός. Ο λόγος για την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα για το πανέμορφο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης που υπάρχει στο νησί. Τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Κεφαλονιά για να το δουν και αν μένετε Ελλάδα και δεν το έχετε επισκεφτεί ακόμη, τότε αυτό το Καλοκαίρι πρέπει σίγουρα να το κάνετε!

6) Το Ροκαμαντούρ

Είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά χωριά στον κόσμο και δεν είναι τυχαίο το γεγονός δέχεται σε ετήσια βάση εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά της Γης. Ο λόγος για το Ροκαμαντούρ, ένα χωριό της νοτιοδυτικής Γαλλίας γεμάτο από εντυπωσιακά κτήρια και με θέα που γοητεύει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

7) Ο Κόλπος Χα Λονγκ

Ένα ταξίδι στο Βιετνάμ αποτελεί για πολλούς ανθρώπους ένα όνειρο ζωής, πόσω μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται με μια επίσκεψη στον συγκλονιστικό Κόλπο Χα Λονγκ. Ανήκει στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ο λόγος που «μαγεύει» εκείνους που το επισκέπτονται είναι το ότι αποτελείται από χιλιάδες ασβεστολιθικά καρστ και νησίδες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

8) Το Γκραντ Κάνυον

Αποτελεί έναν προορισμό που «κόβει» την ανάσα και «μαγεύει» τον ταξιδιώτη. Ο λόγος για το Μεγάλο Φαράγγι (το γνωστό μας Γκραντ Κάνυον) στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και όποιος τολμηρός το επισκεφτεί, δεν πρέπει να παραλείψει να ανεβεί και στο γυάλινο μπαλκόνι Skywalk για να… απολαύσει τη θέα.

9) Το Kakslauttanen στη Φινλανδία

Για τους λάτρεις των εναλλακτικών διακοπών, μια επίσκεψη στο χωριό Kakslauttanen στη Φινλανδία είναι «must». Γιατί; Διότι θα ζήσουν και θα κοιμηθούν μέσα σε πραγματικά ιγκλού και κάθε βράδυ θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν τα άστρα και το Βόρειο Σέλας από τη γυάλινη οροφή τους.

10) Η Βενετία

Για το τέλος έχουμε έναν ευρωπαϊκό και σχετικά κοντινό από την Ελλάδα προορισμό: Τη Βενετία της Ιταλίας. Αποτελεί ένα μέρος που περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος στη ζωή του. Η «Πόλη των Καναλιών» προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και είναι χτισμένη πάνω σε ένα αρχιπέλαγος 117 νησιών σχηματισμένων από 177 κανάλια σε μια ρηχή λιμνοθάλασσα, που συνδέονται με 409 γέφυρες!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ