2018-03-01 08:49:10
Φωτογραφία για Με διαβατήρια… Βραζιλίας ταξίδευαν στην οικογένεια Κιμ τη δεκαετία του ’90!
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονκ Ουν και ο πατέρας του χρησιμοποιούσαν βραζιλιάνικη διαβατήρια με τα οποία επισκέπτονταν τις δυτικές χώρες στη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Αυτό δηλώνουν ευρωπαϊκές πηγές με γνώσεις στα θέματα ασφάλειας.

Αν και είναι γνωστό πως η οικογένεια που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό με διάφορες προφάσεις, δεν υπήρχαν απτές αποδείξεις. «Χρησιμοποιούσαν τα βραζιλιανά διαβατήρια που δείχνουν τις φωτογραφίες του Κιμ Γιονκ Ουν και του πατέρα του. Φαίνεται πως είχαν προσπαθήσει να πάρουν βίζα από ξένες πρεσβείες», ανέφερε πηγή.

«Αυτό δείχνει πέραν της επιθυμίας τους να ταξιδέψουν και μια πιθανή δημιουργία οδού διαφυγής», ανέφερε. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανέφερε πως ερευνά το θέμα. Η κυβέρνηση πάντως, επισήμως, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Βραζιλιάνικη πηγή ανέφερε πως τα διαβατήρια ήταν νόμιμα. Άλλες ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαίωσαν πως οι Κιμ ταξίδευαν με διαβατήρια που τους ανέφεραν ως Τζόζεφ Πβαγκ και Ιτζόνγ Τσόι και πήραν βίζα από δύο τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες.


Τα διαβατήρια ίσως να χρησιμοποιήθηκαν για ταξίδια στη Βραζιλία, την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ. Ιαπωνική εφημερίδα είχε γράψει το 2011 πως ο Γιονκ Ουν είχε ταξιδέψει στο Τόκιο ως παιδί, με βραζιλιανό διαβατήριο, το 1991.

Τα διαβατήρια φαίνεται ότι εκδόθηκαν από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πράγα με ημερομηνία έκδοσης το 1996. Αυτό του Γιονγκ Ουν φέρει το όνομα Τζόζεφ Πβαγκ και ημερομηνία γέννησης 1 Φεβρουαρίου 1983.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τον Γιονγκ Ουν, ούτε καν η ακριβής ημερομηνία γέννησής του. θα μπορούσε πάντως να είναι 12-14 ετών όταν εκδόθηκε το βραζιλιάνικο διαβατήριό του. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σπούδασε στη Βέρνη της Ελβετίας… ως γιος του σοφέρ της βορειοκορεατικής πρεσβείας.

Το διαβατήριο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, δείχνει ημερομηνία γέννησης 4 Απριλίου 1940. Στην πραγματικότητα ο αποθανών ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε γεννηθεί το 1941.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ