2018-03-02 15:10:14
Φωτογραφία για ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
Κάθε μέρα που περνά, έχουμε όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς τα τελευταία 25 χρόνια, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Μετά τη δικογραφία για τη Novartis, ήρθε η κατάθεση του πρώην υπεύθυνου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, του κ. Αυγερινού, σύμφωνα με την οποία το ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε δώσει η Siemens στον κ. Τσουκάτο κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Χθες οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές διαβίβασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κρατικοί αξιωματούχοι δωροδοκούνταν από τη γερμανική Deutsche Bank για έργα του Μετρό.

Προκύπτει ότι για κάθε δημόσιο έργο υπήρχε κοστολόγηση της μίζας και 7% κατευθύνονταν στα ταμεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Υπάρχουν, σημείωσε, και αντίστοιχα στοιχεία από στέλεχος γαλλικής εταιρείας.

Τόνισε ότι τα παραπάνω είχαν τεράστια συμβολή στο να φτάσουμε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αντί να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, τέτοια είναι η πρόταση για Προκαταρκτική Εξέταση κατά των τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν να επιδεικνύουν μεγαλύτερη σεμνότητα και να αναγνωρίσουν τις απαράγραπτες και τεράστιες ευθύνες τους καθώς ήταν οι δικές τους αθλιότητες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».


«Πάει πολύ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ της Siemens, της Novartis και των θαλασσοδανείων 400 εκατ. ευρώ, να κάνουν μαθήματα ηθικής στην κυβέρνηση. Μητσοτάκης και Γεννηματά αντί να κουνούν το δάχτυλο παριστάνοντας τους ηθικά άμεμπτους να αναλάβουν την ευθύνη τους και με ταπεινότητα να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη από τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε. «Από τη δική μας μεριά, αναγνωρίζοντας τη δίκαιη απαίτηση του ελληνικού λαού, θα κάνουμε τις θεσμικά επιβεβλημένες κινήσεις με σεβασμό στο Νόμο και το Σύνταγμα για να αποδοθούν οι ευθύνες».

Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτών

Για «κατασκοπευτικά και συμωμοσιολογικά σενάρια» που δεν είναι άξια σχολιασμού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτών από τις τουρκικές αρχές. Διευκρίνισε εκ νέου ότι η είσοδος των στρατιωτών στο τουρκικό έδαφος έγινε κατά λάθος επειδή βγήκαν από το δρομολόγιό τους και τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφαλή επιστροφή τους στη χώρα.

Τα εν λόγω «σενάρια» αφορούν πιθανή πρόθεση της Τουρκίας να «ανταλλάξει» τους Έλληνες στρατιώτες με τους Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται για εμπλοκή στο προπέρσινο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν και βρίσκονται στην Ελλάδα έχοντας ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τον Νίκο Τόσκα

Ερωτηθείς για τους βανδαλισμούς εις βάρος καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το φαινόμενο της βίας δεν είναι καινούργιο, είναι εκτεταμένο και έχει απασχολήσει πολλές φορές» την κεντρική διοίκηση, ενώ παρέπεμψε στις κινήσεις που ανακοίνωσε ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Για το αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί ο κ. Τόσκας, που εκτός από τη Ν.Δ. σήμερα το ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι ο υπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

«Κάθε τρεις και λίγο ζητούν την παραίτηση ενός υπουργού, αν έχουν πρόβλημα με τον κ. Τόσκα να του καταθέσουν πρόταση μομφής, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», είπε.

Στο σημείο αυτό ο κ.Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που συνθέτει την ατζέντα της Ν.Δ.:

Ακροδεξιά ρητορική στα εθνικά θέματαΡητορική αστυνομικού κράτους για την εσωτερική ασφάλειαΑκραίος νεοφιλελευθερισμός για τα εργασιακά.«Η διαφορά μας με αυτή την ατζέντα είναι χαώδης», πρόσθεσε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ