2018-03-02 17:14:08
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Άνεργος πατέρας επέστρεψε τσάντα με 2.000 ευρώ!
Θέμα συζήτησης εξακολουθεί να είναι αυτές τις μέρες στην τοπική αστυνομία η περίπτωση ενός 40χρονου ανέργου πατέρα στο Αγρίνιο που βρήκε τσάντα με σημαντικό χρηματικό ποσό  και χωρίς δεύτερη σκέψη την παρέδωσε στην Αστυνομία.

Ο Θεόδωρος Δημητρόπουλος είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας στο Αγρίνιο της κρίσης. Πρόκειται για άνεργο πατέρα ενός 8χρονου παιδιού, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το μόνο που κάνει είναι κάποια μεροκάματα σαν ντελιβεράς.

Καθένας λοιπόν μπορεί να φανταστεί το πως ένιωσε όταν στην στάση του λεωφορείου, στην οδό Γούναρη στο Αγρίνιο, πριν από λίγες μέρες, βρήκε μια μαύρη γυναικεία τσάντα σε παγκάκι, ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του. Σταμάτησε,  κοίταξε γύρω του και πήρε την τσάντα. Την άνοιξε και είδε πως εκτός από κάρτες, προσωπικά έγγραφα κλπ, μέσα υπήρχε και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό: Δυο χιλιάδες ευρώ! Η τύχη του χαμογέλασε;

“Μόνο για μια στιγμή προβληματίστηκα. Η αλήθεια βέβαια είναι πως είχα μεγάλη ανάγκη, αλλά πιστεύω πως με αυτά τα χρήματα , να τα πάρεις δηλαδή με αυτόν τον τρόπο, δεν βλέπεις χαϊρι… Άλλωστε θα μπορούσαν να ανήκουν σε κάποιον που επίσης τα είχε ανάγκη. Έτσι λίγη ώρα αργότερα, αφού τελείωσα κάποιες δουλειές, παρέδωσα την τσάντα στην αστυνομία…”, δηλώνει ο ίδιος στο agriniopress.gr

H τσάντα είχε ξεχαστεί στο παγκάκι , απέναντι από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, από συνταξιούχο που ήταν εκεί μαζί με το εγγονάκι της. “Έφυγα από το σημείο και στη διαδρομή θυμήθηκα την τσάντα. Επέστρεψα αλλά η τσάντα δεν βρίσκονταν πλέον εκεί. Θεώρησα βέβαιο πως τα χρήματα τουλάχιστον θα είχαν χαθεί για πάντα. Δήλωσα το περιστατικό στην αστυνομία και μπήκα στην διαδικασία να ακυρώνω κάρτες, να αλλάζω κλειδαριές κλπ. Καταλαβαίνετε την έκπληξη μου όταν με πήραν τηλέφωνο μερικές ώρες μετά από την Αστυνομία και μου είπαν ότι η τσάντα παραδόθηκε. Η έκπληξη μου έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα πως δεν έλειπε τίποτε. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω αυτόν τον σεμνό άνθρωπο”, λέει η συνταξιούχος.

“Ότι δεν είναι δικό μου δεν το αγγίζω” ήταν τα λόγια του 40χρονου όταν συναντήθηκε με την συνταξιούχο. Η σπάνια συμπεριφορά του εντυπωσίασε και τους αστυνομικούς που τον συνεχάρησαν.

Ο Δημήτρης σε λίγες εβδομάδες φεύγει από το Αγρίνιο με την οικογένεια του. Βρήκε δουλειά με την σύζυγο του και γυρίζει σελίδα στη ζωή του.

Ίσως η καλύτερη είδηση για εκείνον και την οικογένειά του είναι η απόδειξη της αποτυχίας όλων μας. Ότι δεν μπορούμε τέτοιους ανθρώπους να τους δώσουμε ούτε τα στοιχειώδη ως κοινωνία και μετά να τους αναδείξουμε ως πρότυπα για τα νέα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι εκεί που θα πάει για να φτιάξει την ζωή του θα είναι ο ίδιος σεμνός άνθρωπος που βρήκε λεφτά στο δρόμο και τα παρέδωσε στην κυρία που τα είχε χάσει.

 http://www.agriniopress.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ