2018-03-03 23:21:15
Φωτογραφία για 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν φύγετε για Ντουμπάι
Εντυπωσιακοί ουρανοξύστες, τεχνητά νησιά, παλάτια, σαφάρι στην έρημο και παζάρια με χρυσό...Για όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τους ερχόμενους μήνες το Ντουμπάι, εδώ είναι μερικά πράγματα που θα πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε για το μέρος αυτό:

1. Υπάρχει ζωή πέρα ​​από τους ουρανοξύστες

Το Ντουμπάι έχει μια πλούσια ιστορία και η κουλτούρα των ΗΑΕ είναι συναρπαστική.

Περπατήστε στα παζάρια που πλαισιώνουν το Ντουμπάι Κρικ, το αρχικό κέντρο της πόλης, όπου έρχονται έμποροι από όλη τη Μέση Ανατολή να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Εδώ μπορείτε να παζαρεύετε για τυρκουάζ μπιχλιμπίδια από το Ιράν, ασημένιους θησαυρούς από το Ομάν, και χουρμάδες από τη Σαουδική Αραβία.

Υπάρχει ακόμη και ένα εντυπωσιακό παζάρι αφιερωμένο στο χρυσό - που αξίζει να το δείτε, ακόμα κι αν δεν αγοράσετε τίποτα.

2. Το φαγητό είναι φανταστικό

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο φαγητό. Και δεν είναι όλα τα σχετικά εστιατόρια πολυτελείας, είτε - αν και υπάρχουν πολλά από αυτά.


Στην περιοχή του Ντουμπάι, μπορείτε να γευτείτε ιρανική, φιλιππινέζικη, υεμένικη, μπαγκλαντεσιανή, ινδική, πακιστανική και ακόμη και αφγανική κουζίνα.

3. Δεν χρειάζεστε να κολυμπάτε με μπουρκίνι

Ένα μπικίνι αρκεί. Ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια μουσουλμανική χώρα, δεν είναι τόσο συντηρητικά όσο θα περίμενε κανείς. Φορέστε ό,τι θα φοράγατε και στην Ευρώπη: τα σορτς και οι φούστες είναι αποδεκτά. Δεν χρειάζεται να καλύπτετε και τα μαλλιά σας.

4. Πάρτε ζακετίτσα

Τα εμπορικά κέντρα είναι... δροσερά - διαθέτουν όλα κλιματισμό. Αλλά εκτός από αυτά, θα χρειαστείτε μία ζακέτα ένα σκοπεύετε να επισκεφθείτε το τζαμί Jumeirah.

5. Τα ταξί είναι φτηνά

Το μετρό είναι φθηνότερο, αλλά οι περισσότεροι σταθμοί βρίσκονται σε άσχημες τοποθεσίες. Πάρτε ένα ταξί αντ 'αυτού.

6. Τα φανταστικά Palm Islands στο Ντουμπάι

Πρόκειται για τα τεχνητά νησιά σε μορφή φοίνικα, τα Palm Islands, που τείνουν να γίνουν σύμβολα του Ντουμπάι και της ιλιγγιώδους ανάπτυξης που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες η άλλοτε πόλη της ερήμου.

7. Υπάρχει αλκοόλ

Και είναι άφθονο. Η πώληση αλκοόλ περιορίζεται στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ ξενοδοχείων, το οποίο μπορεί να ακούγεται περίεργα αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Κατά την διαδρομή σας με το ταξί ή περπατώντας μέχρι το ξενοδοχείο, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε... μεθυσμένοι. Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε επέμβαση της αστυνομίας. Κρατήστε το μέτρο.

8. Φιλί στη μέση του δρόμου, καλύτερα όχι

Αποφύγετε τα φιλιά και τα χάδια δημόσια, καθώς αυτό θα προσελκύσει και ανεπιθύμητη προσοχή. Ένα απλό φιλί μπροστά στον κόσμο μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

9. Όταν έχει ζέστη, έχει τρομερή ζέστη

Η θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι, ειλικρινά, καυτή. Φτάνει στους 55 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά. Επισκεφθείτε το Ντουμπάι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου για μια πιο... «δροσερή» εμπειρία.

10. Σταματήστε να κοιτάτε τους ουρανοξύστες

Τα πεζοδρόμια στο Ντουμπάι δεν είναι καλοφτιαγμένα ενώ υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν στην περιοχή που κάνετε τη βόλτα σας. Κρατήστε τα μάτια σας στο έδαφος ή πάρτε ένα ταξί, όπως κάνουν οι ντόπιοι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ